Τέλεια σγουρά μαλλιά με tips για σωστή περιποίηση και άψογο φορμάρισμα

Δείτε πως θα περιποιηθείτε τα μαλλιά σας... 

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά δεν είναι λίγες οι γυναίκες που καταφεύγουν στο ίσιωμα, διότι δεν γνωρίζουν κάποια μικρά μυστικά για τη σωστή περιποίηση τους που θα οδηγήσουν σε όμορφες, ελαστικές και καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες.

Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί το συνεχές ίσιωμα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα εκθαμβωτικό φυσικό σγουρό χτένισμα αλλάζοντας απλά ελαφρώς κάποιες καθημερινές συνήθειες στη φροντίδα των μαλλιών σας.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορείτε να τα έχετε πάντα περιποιημένα στη φυσική τους μορφή, χωρίς να φριζάρουν!

Ιδανική περιποίηση για σγουρά μαλλιά σε απλά βήματα

Προκειμένου να διατηρήσετε τέλειο σχήμα στις μπούκλες σας και να έχετε πάντα ένα όμορφο χτένισμα θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια μικρά, αλλά αποτελεσματικά tips περιποίησης για σγουρά μαλλιά.

Πρόκειται για απλά βήματα και μικρές λεπτομέρειες στον τρόπο λουσίματος, χτενίσματος και γενικότερα φροντίδας των μαλλιών που θα κάνουν τις μπούκλες πιο ελαστικές χωρίς να φριζάρουν.

Λούσιμο και σγουρά μαλλιά

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως το συχνό λούσιμο δεν αποτελεί τη λύση για συνεχώς όμορφα μαλλιά. Τείνει να αφυδατώνει την τρίχα, να απομακρύνει τα φυσικά της έλαια και να την κάνει πιο θαμπή και λιπαρή.

Αυτό είναι ακόμη πιο έντονο στα σγουρά μαλλιά, καθώς λόγω της μορφής τους (δηλαδή της μπούκλας), τα φυσικά έλαια φτάνουν με μεγαλύτερη δυσκολία στις άκρες. Έτσι, παρουσιάζεται εντονότερο φριζάρισμα, λιγότερη ελαστικότητα, αλλά και μεγαλύτερη αφυδάτωση που κάνει τα μαλλιά πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και την ψαλίδα.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν σαν αποτέλεσμα οι μπούκλες να χάσουν την φόρμα τους, οπότε αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το ιδανικό σαμπουάν για σγουρά μαλλιά. Ποιο είναι αυτό; Ένα προϊόν με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες, χωρίς parabens, θειικά άλατα ή σιλικόνη.

Εξίσου όμως καθοριστικής σημασίας είναι και η θερμοκρασία του νερού. Το πολύ ζεστό τείνει να αφυδατώνει την τρίχα και να αφήνει τα λέπια της ανοιχτά, γεγονός που οδηγεί σε έντονο φριζάρισμα. Προτιμήστε λοιπόν την χρήση χλιαρού νερού και τελειώστε το λούσιμο με ένα κρύο ξέβγαλμα. Έτσι, τα λέπια της τρίχας θα κλείσουν και θα διατηρηθούν όλα τα ενυδατικά συστατικά στο εσωτερικό της.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να αμελείτε τη χρήση μαλακτικής κρέμας για σγουρά μαλλιά σε κάθε λούσιμο, αλλά και την εφαρμογή μιας μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Είναι απαραίτητα βήματα για την σωστή περιποίηση και την όμορφη όψη στα σγουρά μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά περιποίηση (3)

Έξτρα φροντίδα με έλαια για φυσική θεραπεία ενυδάτωσης

Αν θέλετε να κάνετε μια απλή, αλλά πολύ ενυδατική μάσκα, μπορείτε να επενδύσετε σε μια φυσική θεραπεία για σγουρά μαλλιά βασισμένη στα έλαια.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα έλαια με πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά είναι το λάδι καρύδας. Εναλλακτικά μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο στα μαλλιά σας για να κάνετε μια φυσική θεραπεία ενυδάτωσης.

Απλά επιλέξτε ποιο από τα τρία προτιμάτε, ζεστάνετε το ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων και εφαρμόστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας για τουλάχιστον 1 ώρα πριν από το λούσιμο. Προσέξτε μόνο το λάδι να είναι χλιαρό και όχι καυτό πριν το απλώσετε.

Tips μετά το μπάνιο για να μην φριζάρουν τα σγουρά μαλλιά και για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας

  • Αντικαταστήστε την κλασική πετσέτα με μια φτιαγμένη από μικροΐνες ή ένα παλιό βαμβακερό T-shirt και σκουπίστε τα μαλλιά σας ταμποναριστά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την τριβή και το φριζάρισμα, διατηρώντας τις μπούκλες σας όμορφες, ελαστικές και λαμπερές.
  • Προτιμήστε να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας όταν είναι ελαφρώς νωπά και όχι τελείως βρεγμένα, χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια αντί για την κλασική βούρτσα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ξεκινήστε το χτένισμα από τις άκρες και ανεβείτε σιγά σιγά προς τις ρίζες.

Ένα ακόμη μυστικό ομορφιάς για τη φροντίδα των μαλλιών: Για τον ύπνο επιλέξτε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες ώστε να περιορίσετε την τριβή των μαλλιών σας που έχει την τάση να σπάει την τρίχα. Θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο να έχετε τα μαλλιά πιασμένα σε ένα ψηλό κότσο ή μια πλεξούδα.

Πως να πετύχετε τέλειο φορμάρισμα στα σγούρα μαλλιά με τα κατάλληλα προϊόντα styling

Αφού λοιπόν λουστείτε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, σειρά έχει το styling, έτσι ώστε οι μπούκλες να δείχνουν εντυπωσιακές και καλοστημένες. Πως θα το πετύχετε αυτό; Απλά στεγνώνοντας τα σγουρά μαλλιά σας με τον κατάλληλο τρόπο και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα φορμαρίσματος.

Σγουρά μαλλιά περιποίηση (4)

Ενυδάτωση και προστασία από την θερμότητα

Όπως προαναφέραμε, τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδατικά προϊόντα περιποίησης χωρίς αλκοόλ. Με αυτό τον τρόπο οι μπούκλες δείχνουν πιο καλοσχηματισμένες, λαμπερές και δεν φριζάρουν.

Προσέξτε όμως την ποσότητα του προϊόντος. Δεν πρέπει να είναι ούτε λίγη ώστε να μπορέσει να χαρίσει στις μπούκλες σας το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και υπερβολική για να μην βαρύνει τα μαλλιά σας και χάσουν οι τρίχες το όμορφο κυματιστό σχήμα τους,.

Ιδανικό λοιπόν καλλυντικό για τέλεια περιποίηση στα σγουρά μαλλιά είναι το leave in conditioner. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην τρίχα. Εφαρμόστε το από την μέση των μαλλιών σας μέχρι τις άκρες και απολαύστε το μαγευτικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον αφρό / μους χωρίς αλκοόλ ή μια κρέμα φορμαρίσματος κατάλληλη για σγουρά μαλλιά. Εξίσου όμως καλή είναι και η πρόταση του ξηρού λαδιού για τις άκρες των μαλλιών.

Σημασία έχει να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον τύπο των μαλλιών σας, αλλά και την κατάλληλη ποσότητα αυτού.

Σωστό στέγνωμα των σγουρών μαλλιών

Το ιδανικό είναι να αποφύγετε οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας, ακόμη και το πιστολάκι. Αφήστε λοιπόν τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, αφού πρώτα έχετε εφαρμόσει ένα προϊόν styling. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε από την αφυδάτωση και την φθορά που τους προκαλεί η θερμότητα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Αν ωστόσο βιάζεστε ή ο καιρός δεν το επιτρέπει, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ με την ειδική φυσούνα. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο στόμιο για τα σγουρά μαλλιά που διανέμει ομοιόμορφα τον αέρα και βοηθάει τις μπούκλες να διατηρούν το σχήμα, την ελαστικότητα και να μην φριζάρουν. Σε αυτή την περίπτωση μην αμελήσετε την χρήση ενός προϊόντος θερμοπροστασίας πριν ξεκινήσετε το στέγνωμα.

Επίσης, για καλύτερο αποτέλεσμα με τη χρήση της φυσούνας, προτιμήστε τον κρύο αέρα και όχι την δυνατή θερμότητα που θα αφυδατώσει την τρίχα και θα την φριζάρει. Μπορεί η χαμηλή θερμοκρασία να κάνει το στέγνωμα πιο αργό, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Εναλλακτικά, ρυθμίστε το πιστολάκι σας στην μεσαία σκάλα θερμότητας και στεγνώστε τα μαλλιά σας με τη φυσούνα μέχρι να είναι νωπά. Στη συνέχεια βάλτε τον κρύο αέρα και ολοκληρώστε το styling τους. Έτσι, θα κερδίσετε λίγο χρόνο χωρίς να καταστρέψετε τα σγουρά μαλλιά σας.

Οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε με τη φυσούνα είναι κυκλικές και απαλές, ξεκινώντας από τη ρίζα και καταλήγοντας στις άκρες.

Σγουρά μαλλιά περιποίηση (5)

Το ιδανικό κούρεμα και χτένισμα για μαλλιά με τέλειες μπούκλες

Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο διαχειρίσιμα όταν κουρεύονται σωστά και συστηματικά. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας κάθε 6-8 εβδομάδες προκειμένου να διατηρήσετε το κούρεμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αναφέρει το beautetinkyriaki

Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως το κούρεμα με βρεγμένα μαλλιά ενδέχεται να μην είναι ακριβώς στο μήκος που θα περιμένατε. Είναι λοιπόν προτιμότερο να τα κόψετε ενώ είναι στεγνά, καθώς οι μπούκλες διατηρούν το σχήμα τους και μπορείτε να δείτε το πραγματικό μήκος του τελικού αποτελέσματος.

Όσον αφορά τον τύπο κουρέματος που αναδεικνύει τα σγουρά μαλλιά, σε γενικές γραμμές συνήθως αποφεύγεται το κόψιμο τους σε ένα ενιαίο μήκος. Από εκεί και πέρα, τα φιλαριστά ή με επίπεδα κουρέματα χαρίζουν όμορφο, αλλά όχι υπερβολικό όγκο. Παράλληλα δίνουν στις μπούκλες ανάλαφρη κίνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ