Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δίκη Χρυσής Αυγής - Πρόταση Εισαγγελέα: Ισόβια & 7 έτη στον Ρουπακιά - 13 χρόνια στους 7 καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Αυτές είναι οι ποινές που πρότεινε η Εισαγγελέας... 

Η δίκη της Χρυσης Αυγής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με την Εισαγγελέα, κ. Αδαμαντία Οικονόμου, να κάνει τις προτάσεις της για τις ποινές των καταδικασθέντων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστούν σε 13 χρόνια κάθειρξης τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Ιωάννη Λαγό, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Χρήστο Παππά. 

Παράλληλα, η Εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ πρότεινε, επίσης, να καταδικαστεί σε άλλα 7 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Για τους περισσότερους κατηγορουμένους ως συνεργούς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προτάθηκε κάθειρξη 8 ετών, ενώ για 4 εξ αυτών που έχουν λάβει ελαφρυντικά η ποινή που προτάθηκε ήταν τα  6 έτη. 

Για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν 7 χρόνια κάθειρξη.

Για εκείνους, δε, στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, δηλαδή τους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη προτάθηκαν 5 χρόνια κάθειρξη. 

Για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων αλιεργατών, η ποινή που προτάθηκε από την Εισαγγελέα της έδρας ήταν τα 7 έτη, εκτός από τον Πυρηνάρχη Περάματος, Γιώργο Πανταζή, για τον οποίο η πρόταση ήταν κάθειρξη 10 ετών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit