Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χειροκροτήματα για την Μάγδα Φύσσα έξω από το Εφετείο (φωτό- βίντεο)

Όσα συμβαίνουν σήμερα στο Εφετείο... 

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, η οποία είναι το "πρόσωπο" της μεγαλύτερης δίκης φασιστών μετά από εκείνη της Νυρεμβέργης, όπως έχει χαρακτηριστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει χάσει κανένα δικαστήριο επί 5,5 χρόνια που διήρκεσε η δίκη, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο.

(Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

 

 

Παράλληλα, με ενθουσιασμό έγινε δεκτό από τους συγκεντρωμένους το γεγονός πως το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν συνθήματα, ζητώντας την φυλάκιση των καταδικασθέντων.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης - Ακολουθούν βαριές ποινές (βίντεο)

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. 

Τι είπε ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, «Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι διαδηλώσεις στο δρόμο μπορεί να σας έχουν επηρεάσει. Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις των εξουσιών. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πινακίδες που έλεγαν δεν είναι αθώοι, και εσείς τις είδατε». 

Ο Κώστας Πλεύρης διευκρίνισε ότι ζητά την εξαίρεση τακτικών και αναπληρωματικών μελών, αλλά όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή εισαγγελέα, υποστηρίζοντας πως το αίτημά του αφορά υπόνοιες αμεροληψίας του δικαστηρίου λόγω επηρεασμού από την έκδοση της απόφασης ενοχής και μετά, καθώς και για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. 

Συγκεκριμένα είπε «Ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τος αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα.

Ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του. Δεν επιτρέπεται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τον κατηγορούμενο ένοχο. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Αυτός έχει γίνει από την πρόεδρο της δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τος τηλεοράσεις.

Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι διαδηλώσεις στο δρόμο μπορεί να σας έχουν επηρεάσει. Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις των εξουσιών. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πινακίδες που έλεγαν δεν είναι αθώοι, και εσείς τις είδατε.

Έχει μετατραπεί η δίκη σε πολιτική δίκη. Βλέπω ότι όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Δεν αμφισβητούμε ότι είστε ικανή δικαστής όπως γράφουν οι εφημερίδες. Εμείς δεν διαφωνούμε αλλά υπάρχουν και άλλοι ικανοί. Αντιθέτως στρέφονται κατά της εισαγγελέως.

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σήμερα γράφουν οι εφημερίδες σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα πάρουν αναστολή οι κατηγορούμενοι. Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί.

Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγορησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης. Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής. Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως. Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη. Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδεες. Δεν μπορεί όλα τα κομματοσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός.  Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα  αυτής  της δίκης Εκτός αν είστε Τερτσέτης η Πολυζωίδης…».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ