Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης - Ακολουθούν βαριές ποινές (βίντεο)

Οι πρώτες αποφάσεις... 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους 7 καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Πρόκειται για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Ιωάννη Λαγό, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Χρήστο Παππά. 

 

 

 

Μετά από την απόφαση αυτή αναμένονται βαριές ποινές.

Να υπενθυμίσουμε πως το πλαίσιο ποινής είναι από 5-10 χρόνια και το γεγονός πως δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό σημαίνει, λογικά, πως το δικαστήριο σκοπεύει να κινηθεί στα ανώτερα όρια. 

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν μόνο στους καταδικασθέντες που έχουν μετεφηβική ηλικία και κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον Στάθη Μπούκουρα και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ενώ στον Νίκο Μίχο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και στον Μιχάλη Αρβανίτη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ