Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη η συνεδρίαση - Τη Δευτέρα η απόφαση για ελαφρυντικά

Την Δευτέρα οι αποφάσεις... 

Η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών.

Αμέσως μετά το δικαστήριο διέκοψε και έτσι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αν και ποια ελαφρυντικά θα γίνουν δεκτά.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Τα ελαφρυντικά που ζητούν οι κατηγορούμενοι

Πρώτη αγόρευση ήταν εκείνη του συνηγόρου του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο συνήγορός του ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, αναφέροντας πως «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».

Εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά αυτό της ελαφρυντικής περίστασης που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.

Αντίστοιχα ελαφρυντικά ζήτησε και ο Γιώργος Γερμενής. «Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ενα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» υποστήριξη η συνήγορος του, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοσης των κατηγοριών που του αποδόθηκαν το 2012.

Ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Κατά την υπεράσπιση του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης ενώ ακόμη και πριν την άσκηση των ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.

Ο συνήγορος του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε επίσης να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. 

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικά προβεβλημένο. Λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας άλλος. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας πως αυτό αποδεικνύεται από τις αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο.

Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Μάλιστα, ο συνήγορός της υποστηριξε πως αν δεν ήταν σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και «αν δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη» δεν βρισκόταν σε αυτή τη θέση.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

(Photo: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Ο συνήγορός του υποστήριξε πως ο εντολέας του προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδας, μέσω της Ευρωβουλής.

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος, μέσω του συνηγόρου του, επικαλέστηκε την διαφωνία του με την Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ζήτησε να του αναγνωριστεί πλην του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του μη εύλογου χρόνου της δίκης και αυτό της έμπρακτης μετάνοιας. 

Επίσης, η υπεράσπιση ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος αγαπά τα ζώα και παντρεύτηκε δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Ο συνήγορος του Κώστα Μπαρμπαρούση αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αλλά και των μη ταπεινών αιτίων, ενώ παράλληλα, ανέφερε πως ο εντολέας του δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ