Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά της Νυρεμβέργης - Όλες οι διεθνείς αντιδράσεις για την ιστορική απόφαση - Μήνυμα από την πατρίδα της δημοκρατίας (Φωτό & Βίντεο)

Οι πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Η σημερινή 7η Οκτώβρη θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μία ημέρα σταθμός για τη δημοκρατία και τον καταποντισμό του φασισμού στην Ελλάδα.

 

Μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η στιγμή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης έφτασε με την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει πολλά μηνύματα, τόσο αποδεχόμενη τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της.

Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και διεθνώς με τα ξένα μέσα να παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για μία ιστορική καταδίκη.

«Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών από τις δίκες των ναζί στη Νυρεμβέργη», γράφει ο Guardian, ενώ το BBC αναφέρει «Χρυσή Αυγή: Οι ηγέτες της ένοχοι για εγκληματική οργάνωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ