Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καρέ – Καρέ η Μάγδα Φύσσα: Από την ανάγνωση της απόφασης μέχρι την δικαίωση (φωτό)

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Μάγδας Φύσσα με υψωμένες τις γροθιές... 

 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί , η πρόεδρος του δικαστηρίου, Mαρία Λεπενιώτη, ανέβηκε στην έδρα και ανακοίνωσε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή: Ενοχη για εγκληματική οργάνωση.

Μια ιστορική στιγμή για μια δίκη που τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης.

Καταδικαστική είναι η απόφαση του δικαστηριού για την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την ετυμηγορία που ανακοίνωσε πριν από λίγα λέπτα η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη. 

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για τον Γ. Ρουπακιά αναγνώστηκε ότι κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, όλοι κρίνονται ένοχοι εκτός από τους Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Αναλυτικά:

Άγγος: ένοχος. Αγιοβλασίτης ένοχος, Δήμου ένοχος, Καζαντζόγλου ένοχος, Καλαρίτης ένοχος, Μιχάλαρος ένοχος Πατέλης ένοχος, Σαντοριναίος αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσακανίκας αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσορβάς Ν. & Αθ. ένοχοι, Καλαρίτης ένοχος

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Εν συνεχεία υπήρξε αλλαγή κατηγορίας για το ΠΑΜΕ, με τους κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται οι εξής επτά:

Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Μίχος. Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές.

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου!

Είναι ένα από τα πρόσωπα της ημέρας. Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, έχει δώσει έναν τεράστιο αγώνα όσα χρόνια διαρκεί η δίκη της Χρυσής αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα φτάνοντας στο Εφετείο χαιρέτισε φίλους του Παύλου Φύσσα αγκαλιάζοντας μάλιστα έναν από αυτούς.

Ενώ κοιτώντας από τα κάγκελα του Εφετείου τους χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, συγκινήθηκε και ξέσπασε σε κλάματα. 

Μετά την ανακοίνωση η Μάγδα Φύσσα βγαίνει από την αίθουσα. «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου, γιε μου» φωνάζει με όλη τη δύναμη που έχει. «Παιδί μου» λέει και το πλήθος, που όλο αυτό τον καιρό βρέθηκε στο πλευρό της και το ίδιο έκανε και σήμερα στο Εφετείο, ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Και εκείνη απλά το ευχαριστεί. «Να' στε καλά όλοι» λέει.

Δετε όλες τις φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ