Δίκη Χρυσής Αυγής- Ιστορική απόφαση: Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς

Μια ιστορική απόφαση... 

Καταδικαστική είναι η απόφαση του δικαστηριού για την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την ετυμηγορία που ανακοίνωσε πριν από λίγα λέπτα η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη. 

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για τον Γ. Ρουπακιά αναγνώστηκε ότι κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, όλοι κρίνονται ένοχοι εκτός από τους Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Αναλυτικά:

Άγγος: ένοχος. Αγιοβλασίτης ένοχος, Δήμου ένοχος, Καζαντζόγλου ένοχος, Καλαρίτης ένοχος, Μιχάλαρος ένοχος Πατέλης ένοχος, Σαντοριναίος αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσακανίκας αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσορβάς Ν. & Αθ. ένοχοι, Καλαρίτης ένοχος

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Εν συνεχεία υπήρξε αλλαγή κατηγορίας για το ΠΑΜΕ, με τους κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται οι εξής επτά:

Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Μίχος. Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές.

Η ιστορική αυτή απόφαση προκάλεσε ικανοποίηση στα χιλιάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Εφετείο, σε μία τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση. 

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα είναι εμφανώς συγκινημένοι από την απόφαση αυτή, με την μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, να δηλώνει, με υψωμένες γροθιές «Δικαιωθήκαμε» και «ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου!». 

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ