Η Μάχη των Θερμοπυλών από μαθητές - Ένα θεατρικό δρώμενο της Ελληνικής Αγωγής (βίντεο)

 Δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 2500 ετών από την ιστορική Μάχη των Θερμοπυλών.

 

Οι μαθητές της Ελληνικής Αγωγής τίμησαν την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών με ένα δρώμενο που μαγνητοσκοπήθηκε ειδικά για την φετινή επέτειο των 2.500 ετών.

Τα παιδιά διδάχθηκαν την ιστορία και αναπαρέστησαν τις πιο σημαντικές στιγμές της θρυλικής μάχης.

 

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και σημαντικές μάχες στην Ιστορία. Οι Έλληνες αποφάσισαν να πολεμήσουν στις Θερμοπύλες και στο Αρτεμίσιο για να σταματήσουν την προώθηση των Περσών στη Βοιωτία. 

 

 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της προσπάθειας ανάδειξης της σύγκρουσης των δύο πολιτισμών η Ελληνική Αγωγή δημιούργησε μία σκηνή μονομαχίας ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο στρατών, Λεωνίδα και Ξέρξη.

Μέσω αυτής δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουν στους μαθητές την αντίθετη νοοτροπία που διέκρινε τους δύο λαούς, εφόσον, σύμφωνα με τα ιστορικά κείμενα, ο Σπαρτιάτης βασιλεύς πολεμούσε πρώτος από όλους ενώ ο Πέρσης έμενε πίσω παρακολουθώντας.

H Ευγενεία Μανωλίδου ανέβασε στο Instagram της το βίντεο με το θεατρικό και έγραψε: ''2.500 χρόνια Θερμοπύλαι.

 

 

Η επετειακή παράσταση για τις Θερμοπύλες, μαγνητοσκοπήθηκε αφού ούτε εκείνη πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη όπως είχε προγραμματιστεί. Τα παιδιά όμως είχαν ήδη μάθει τα κείμενα, οπότε το γυρίσαμε σε ένα δασάκι και το συνδυάσαμε με μία μικρή εκδρομή. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Άντε, και του χρόνου με θεατές!''. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ