Κέρκυρα- βίντεο: Η στιγμή της σύλληψης ενός 40χρονου που δεν φορούσε μάσκα - «Είμαι καρδιοπαθής» έλεγε & αντιστάθηκε (βίντεο)

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και άσκηση βίας κατά των αστυνομικών, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Στο Σολάρι της Κέρκυρας 4 αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος και πέρασαν χειροπέδες σε 40χρονο άνδρα, που δεν φορούσε μάσκα προστασίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομική διεύθυνση, όλα ξεκίνησαν όταν ένστολοι που περιπολούσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο 40χρονος βρισκόταν μέσα σε κατάστημα, χωρίς να φορά μάσκα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, επίσης, πως ο άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να φύγει από το σημείο με το όχημά του, όταν οι αστυνομικοί του ανέφεραν πως θα του βεβαιώσουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ωστόσο, διαφορετική εκδοχή του περιστατικού έδωσε, μιλώντας στο Mega, αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο 40χρονος ήταν συνεργάσιμος και ήθελε και εκείνος να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μήνυμα στους αστυνομικούς. «Την ώρα που κάνει την κίνηση να μπει στο αμάξι, τον αρπάζουν τέσσερα άτομα, τον σπρώχνουν, τον πετάνε, ενώ αυτός συνεργαζόταν, ήθελε να πάει στο τμήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Ο άνθρωπος με το που τον τράβηξαν, φώναζε "Συνεργάζομαι, είμαι καρδιοπαθής"» συμπλήρωσε. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη ημεδαπός για απειλή και άσκηση βίας κατά αστυνομικών. Υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

Χθες το απόγευμα, στην Κέρκυρα, αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, διαπίστωσαν ότι άνδρας δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός καταστήματος.

Τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκηση βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο.

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ