Στη Θεσσαλονίκη με κομψό μπεζ σύνολο η Μαρέβα Μητσοτάκη - Εγκαινίασε κέντρο για κακοποιημένα παιδιά (φωτό- βίντεο)

Δίπλα στα κακοποιημένα παιδιά η σύζυγος του Πρωθυπουργού... 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε το πρώτο κέντρο για κακοποιημένα παιδιά στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

 

 

Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με στόχο να δημιουργηθεί ένας χώρος ευχάριστος, στον οποίο τα παιδιά να νιώθουν άνετα και να μπορούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους.

Ένας χώρος περίπου 100 τ.μ. στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης παραχωρήθηκε ώστε να ανακαινιστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα από το φιλανθρωπικό σωματείο «Φύλακας 'Αγγελος» προκειμένου να είναι φιλικός στα παιδιά. 

 

 

 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε πως «Η προστασία του παιδιού συμβαδίζει με την ανθρώπινη φύση... Χωρίς την ευθύνη για την πρώτη προσβάλλεται ευθέως η ουσία της δεύτερης...».

Αναφερόμενη, δε, στο όνομα του φιλανθρωπικού σωματείου "Φύλακας Άγγελος", σημείωσε «Κάθε παιδί έχει ανάγκη από έναν άγγελο δίπλα του και όταν αυτό είναι κακοποιημένο χρειάζεται ακόμη περισσότερους».

 

 

«Ένας ειδικός χώρος υποδοχής για τα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν πραγματικά απαραίτητος... Όχι μόνο γιατί θα αποτελεί στο εξής ένα καταφύγιο για τις δυσκολίες που είχαν προηγουμένως βιώσει τα παιδιά, αλλά και μία γέφυρα προς τη ζωή που θα τα περιμένει - γέφυρα φιλόξενη, ασφαλή και αισιόδοξη» ανέφερε η κ. Μητσοτάκη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ