Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική με 2 στα 3 κρεβάτια της ΜΕΘ γεμάτα – Οι δηλώσεις της Παγώνη (Βίντεο)

Μάσκα παντού, μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό

 

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει η Αττική, προκαλώντας ανησυχία και εγρήγορση σε ειδικούς και κυβέρνηση. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα ήταν και πάλι υψηλά, καθώς απο τα συνολικά 303 νέα κρούσματα, τα 168 ήταν στην Αττική.

 

Στο ζήτημα των ΜΕΘ εστίασε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο σταθμός, από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%). Στην Αττική, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οπως προκύπτει, από τις 126 ΜΕΘ -που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό- οι 84 έχουν καλυφθεί και κενές παραμένουν 42 (μόλις το 33%).

 

Η κατάσταση είναι σταθεροποιήσιμη αλλά ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Εξέφρασε την άποψη ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» και συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

 

Πίεση στο σύστημα υγείας – Πόσες ΜΕΘ είναι κενές στην Αττική

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, -συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα.

 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν, ότι στην Αττική, τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ COVID-19 είναι κατειλημμένα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ