Κορωνοϊός: Ο 25χρονος που διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ μιλά μέσα από το νοσοκομείο - «Είναι πολύ δύσκολο, το σώμα μου έχει πάθει ζημιά» (βίντεο)

Συγκλονιζει η περιγραφή του 25χρονου που νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος... 

O 25χρονος Πέτρος έδωσε την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, "μάχη" της ζωής του, αυτή με τον κορωνοϊό και ευτυχώς βγήκε νικητής!

Ο νεαρός που μεταφέρθηκε από την Τήνο στην Αθήνα, μέσα σε κάψουλα, μίλησε στον ΣΚΑΪ μέσα από το νοσοκομείο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει. 

«Εγώ δεν είχα κανένα νόσημα, είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, δηλαδή γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική... Κανείς δεν το περίμενε πως θα καταλήξω κάπως έτσι» λέει ο ίδιος. 

Ο 25χρονος είχε 40 πυρετό, που δεν έπεφτε για 4 ημέρες και όταν το 3ο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό, αποφασίστηκε να μεταφερθεί από την Τήνο στην Αθήνα.

«Ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο, από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ,σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής», προσθέτει.

 

 

 

«Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου έλεγαν "Είσαι καλά, τι κάνεις;"» ανέφερε, τονίζοντας πως ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία.

Περιγράφοντας τα όσα βίωσε μέσα στη ΜΕΘ, λέει «Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά.  Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου».

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες... Δεν μπορώ να κρατήσω το σώμα μου όρθιο, κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο...» περιέγραψε, ενώ αποκάλυψε πως μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει από που κόλλησε τον ιό, καθώς κανένας από το οικείο του περιβάλλον δεν νοσεί. 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ