Ρωσίδα αντιπολιτευόμενη δημοσιογράφος αυτοπυρπολήθηκε & πέθανε – "Κατηγορήστε τη Ρωσική Ομοσπονδία" έγραψε στο fb (Φωτό)

Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της, στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο ένα κίνημα της αντιπολίτευσης

Η αρχισυντάκτρια ενός ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστοτόπου αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε, μετά την αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της, στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο ένα κίνημα της αντιπολίτευσης.

 

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

 

Ο ιστότοπος Koza.Press, που εδρεύει στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, ανέφερε ότι η Ιρίνα Σλαβίνα έβαλε τέλος στη ζωή της μπροστά από το κτίριο της γενικής διεύθυνσης της τοπικής αστυνομίας.

 

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

 

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατό της, σημειώνοντας ότι το σώμα της «έφερε ενδείξεις εγκαυμάτων». Η αστυνομία ωστόσο δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο θάνατός της συνδέεται με τις αστυνομικές έρευνες, δεδομένου ότι η Σλαβίνα δεν ήταν παρά μόνο «μάρτυρας» στην υπόθεση.

 

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

 

Λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της, η Σλαβίνα έγραψε στο Facebook: «Σας ζητώ να καταστήσετε υπεύθυνη για τον θάνατό μου τη Ρωσική Ομοσπονδία».

 

В моей смерти прошу винить Российскую Федерацию.

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

 

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, την δείχνει να τυλίγεται στις φλόγες.

Φίλοι της είπαν ότι ο ενημερωτικός ιστότοπος της Ιρίνα Σλαβίνα δημοσίευε άρθρα που έκαναν αντιπολίτευση στο καθεστώς του Κρεμλίνου. Το Koza.Press έγραψε ότι η δημοσιογράφος πέθανε «από τα τραύματά της», μια πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο σύζυγός της. Λίγο αργότερα ωστόσο ο ιστότοπος δεν ήταν πλέον προσβάσιμος.

 

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

 

Την Πέμπτη η Σλαβίνα ανέφερε ότι αστυνομικοί και άνδρες των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, νωρίς το πρωί. Αναζητούσαν στοιχεία για τις σχέσεις της με την Ανοιχτή Ρωσία, το αντιπολιτευόμενο κίνημα που ίδρυσε ο πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

 

 

«Δεν έχω τίποτα», τόνισε εκείνη, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σημειωματάρια, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της, φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα που ανήκαν στον σύζυγο και την κόρη της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Такой, если чо, видит меня моя 15-летняя дочь. Она автор фото.

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που αναρρώνει στο Βερολίνο μετά τη δηλητηρίαση του στη Ρωσία, χαρακτήρισε «φρικτό» τον θάνατο της Ιρίνα Σλαβίνα υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές αρχές «την οδήγησαν στην αυτοκτονία».

 

Δημοσιεύτηκε από Ирина Славина στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

 

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης: Αξίζει να τη θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε για την Ιρίνα Σλάβινα: «Είχαμε ανταλλάξει μερικά μηνύματα. Παρακολουθούσα τη δουλειά της, ιδίως σε ό,τι αφορούσε τις αποκαλύψεις διαφθοράς στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Προχθές, άντρες διαφόρων υπηρεσιών επιβολής του νόμου έκαναν κατ' οίκο έρευνα, κατάσχεσαν υπολογιστές, τηλέφωνο, στικάκια, σημειωματάρια, δικά της, του άντρα της, της κόρης της.

Χθες, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο κτίριο του Υπ. Εσωτερικών της πόλης της. Η τελευταία της ανάρτηση στο facebook ήταν "Ένοχος του θανάτου μου είναι η Ρωσική Ομοσπονδία".

 

Είχαμε ανταλλάξει μερικά μηνύματα. Παρακολουθούσα τη δουλειά της, ιδίως σε ό,τι αφορούσε τις αποκαλύψεις διαφθοράς στην...

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Τριανταφυλλίδης στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

 

Το όνομά της Ιρίνα Σλάβινα και ήταν διευθύντρια σύνταξης ενός από τα σημαντικότερα και ανεξάρτητα ΜΜΕ της ρωσικής ενδοχώρας, το Koza Press. Αξίζει να τη θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ