Πώς θα αποκτήσεις ένα σφικτό και σφριγηλό σώμα! - Όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστείς

Το υγιές δέρμα είναι ο καθρέπτης του υγιούς σώματος..

 

Συγκεκριμένα, τα θρεπτικά συστατικά που αποτελούν την ¨ασπίδα¨ του δέρματος και μας βοηθούν να είναι σφριγηλό το σώμα είναι :

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α και  συγκεκριμένα τα καροτονοειδή δρουν ως αντιοξειδωτικά, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες που σταδιακά βλάπτουν την επιδερμίδα μας.  
Πηγές: ντομάτα, καρότο, κολοκύθι, γκρέιπφρουτ, πεπόνι , μάνγκο.

Βιταμίνη Β5

Γνωστή ως ¨ωραιοποιητική¨ βιταμίνη απορροφάται καλά από το δέρμα και ασκεί επουλωτική δράση και ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος.
Πηγές: Βασιλικός πολτός, μαγιά μπύρας, ρύζι, ηλιόσποροι, σόγια, δημητριακά, ξηροί καρποί, όσπρια, κρόκος αυγού.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την  ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που αποτελεί δομικό συστατικό του δέρματος και άλλων οστών.  Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλές προσλήψεις βιταμίνης C σχετίζονται με χαμηλότερη πιθανότητα για την εμφάνιση των ρυτίδων
Πηγές: πιπεριά, λάχανο, ντομάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, μαϊντανός, φράουλες, εσπεροειδή, ακτινίδια, ροδάκινο.

Βιταμίνη Ε

Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την αντοχή του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.
Πηγές: σολωμός , όσπρια, αμύγδαλα, φυλλώδη λαχανικά, ελαιόλαδο, σησαμέλειο.

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 έχει αναφερθεί ως ¨παράγοντας αντιγήρανσης¨.  Τα κύτταρα του σώματος μπορεί να μετατραπούν σε αποθήκες τοξικών καταλοίπων. Όταν προσλαμβάνεται επαρκή ποσότητα συνενζύμου Q10, τα κύτταρα αποβάλουν τις τοξίνες και η χροιά του δέρματος γίνεται πιο σφικτή.  Καλή πηγή θεωρείται το σκουμπρί.

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω3 και ω6)

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω3 λιπαρά οξέα δρουν ευεργετικά προστατεύοντας το δέρμα από ξηρότητα και ατροφία που οδηγεί στη σταδιακή γήρανση του,  
Πηγές: ψάρια, θαλασσινά, ιχθυέλαια, καρύδια, σογιέλαιο, φυτικά έλαια, ξηροοίκαρποί αναφέρει το logodiatrofis,

Νερό

Με την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζεται στο δέρμα μία προοδευτική αφυδάτωση.  Καταναλώνοντας τις απαιτούμενες ποσότητες νερού (8-10 ποτήρια) καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την ελαστικότητα του δέρματος, αποτρέποντας παράλληλα τη δημιουργία ραγάδων και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Επίλογος: Το να έχουμε ένα όμορφο και υγιές δέρμα εξαρτάται και από το “πιάτο” μας. Απαιτείται ισορροπημένη διατροφή με   κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων και επαρκής πρόσληψης υγρών. Η ομορφιά του δέρματος  ξεκινάει από μέσα μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ