Κορωνοϊός: Περισσότερα από 40 κρούσματα σε γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα - Τσιόδρας: Η Αθήνα δεν πάει καλά (φωτό- βίντεο)

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται από το πρωί σε νοσοκομεία αναφοράς... 

Ανησυχία επικρατεί λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μετέβησαν στη δομή φιλοξενίας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, τα κρούσματα στο συγκεκριμένο γηροκομείο είναι περισσότερα από 40, ενώ έχουν γίνει περί τα 100 τεστ. 

 

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας  την αποχώρησή του από το γηροκομείο μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες. 

«Η διασπορά σε τέτοιου χώρους συνήθως από το προσωπικό» τόνισε ο λοιμωξιολόγος, ενώ εξήγησε πως η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς οι περισσότεροι τρόφιμοι σε αυτούς τους χώρους πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 

 

 

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς την ξαναβλέπουμε» ανέφερε, εμφανώς οργισμένος, ο κ. Τσιόδρας, ενώ συμπλήρωσε πως «Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά».

 

 

Οι αρχές έκαναν απολύμανση του χώρου και της γύρω περιοχής, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ