Έλον Μασκ: Δεν θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό γιατί "όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε" – «Έχω χάσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα» (Φωτό)

«Τα lockdowns δεν έκαναν καλό στο γενικότερο σύνολο»

 

Για τον κορωνοϊό, το εμβόλιο αλλά και την γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αμερική μίλησε μεταξύ άλλων ο Έλον Μασκ, τονίζοντας πως δεν θα εμβολιαστεί.

 

 

Μάλιστα, κατά τη συνέντευξη στο podcast της Κάρα Σουίσερ, ο Μασκ επανέλαβε την άποψή του για τα lockdowns, τονίζοντας πως «δεν έκαναν καλό στο γενικότερο σύνολο».

 

 

Ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ακόμη κι αν αυτό είναι άμεσα διαθέσιμο.

 

 

"Έχω χάσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα". Αυτό είπε ο 49χρονος μεγιστάνας, αποδίδοντάς το στην "κατάσταση δίχως νίκη" που βιώνουμε, με κυρίαρχο αίτιο τον "παραλογισμό των ανθρώπων γενικά".

 

Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι «μόνο άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια λόγω κορωνοϊού, θα πρέπει να εμβολιαστούν και να τεθούν σε καραντίνα έως ότου περάσει η καταιγίδα».

 

Στη συνέχεια, ο Μασκ επέκρινε επανειλημμένα τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων και τα lockdowns, τα οποία χαρακτήρισε ως «de facto κατ' οίκον περιορισμό».

 

 

Δεν δίστασε μάλιστα, να απειλήσει πως θα μηνύσει κομητεία της Καλιφόρνια που απαγόρευσε στην εταιρεία του, την Tesla, να λειτουργήσει ένα εργοστάσιό της κατά της διάρκεια του πρώτου «κύματος» της πανδημίας.

 

Ενώ αποκάλυψε πως «τόσο η Tesla όσο και η SpaceX δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

 

Σε ερώτηση σχετικά με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει πως συγχέει πεδία εξειδίκευσης, ο Μασκ εξαπέλυσε τα βέλη του λέγοντας πως «η Tesla κατασκευάζει τις μηχανές εμβολίων για την CureVac. Ο Γκέιτς είπε κάτι για εμένα χωρίς να ξέρει τι έκανα.

 

 

Κατασκευάζουμε πραγματικά τα μηχανήματα εμβολίων για την CureVac, δηλαδή για την εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ