Μια υπέροχη μαμαδίστικη συνταγή για την Κυριακή από τον Άκη Πετρετζίκη: Κιμαδόπιτα με φέτα

Μια λαχταριστή Κυριακάτικη και άκρως μαμαδίστικη συνταγή... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Κυριακές είναι για μαμαδίστικες συνταγές! Αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε μια λαχταριστή κιμαδόπιτα με φέτα! ? Και όπως έχουμε ξαναπεί, αααν περισσέψει κανένα κομμάτι... σε ταπεράκι για αύριο! ? Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! On Sundays, we indulge in comfort food! ? This traditional ground pork pie with a juicy filling and crispy phyllo is perfection...just follow my instructions! ?‍? Find #therecipeoftheday at the link in bio! #groundpork #pie #porkpie #fetacheese #greekpie #traditionalrecipe #greekrecipe #classicrecipe #homemadepie #greek #chef

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Συστατικά

320 γρ. φύλλο κουρού

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

150 γρ. φέτα

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30x40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο κουρού πάνω στο ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαγειρεμένο κιμά με τη ντομάτα κονκασέ. 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μισό φύλλο κουρού αφήνοντας 2 εκ. κενό από κάθε πλευρά.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την πασπαλίζουμε πάνω από τον κιμά. 

Αλείφουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου με τον αραιωμένο κρόκο, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο κουρού και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. 

Αλείφουμε το φύλλο με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια την κιμαδόπιτα.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ