Ο Σάκης Ρουβάς κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών! (φωτό)

Σήμερα το πρωί η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» φόρεσε τα γιορτινά της και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσε το έναυσμα της γιορτής για ν’ αρχίσουν τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα που τόσο μεγάλη χαρά δίνουν πάντα στα παιδιά. Εκεί υποδέχτηκε τον Αγγελιοφόρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκη Ρουβά, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Καμιζή και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας, που ήρθε στην Ογκολογική Μονάδα για να ανοίξει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την καθιερωμένη πλέον γιορτή.

Σήμερα το πρωί η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» φόρεσε τα γιορτινά της και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσε το έναυσμα της γιορτής για ν’ αρχίσουν τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα που τόσο μεγάλη χαρά δίνουν πάντα στα παιδιά. Εκεί υποδέχτηκε τον Αγγελιοφόρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκη Ρουβά, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Καμιζή και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας, που ήρθε στην Ογκολογική Μονάδα για να ανοίξει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την καθιερωμένη πλέον γιορτή.



Καλωσορίζοντάς τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε: «Η σημερινή ημέρα ενώνει τις καρδιές μας και τις ευχές μας για τα αγαπήμενα μας παιδιά, καθώς συγκεντρωθήκαμε για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών! Σας έχουμε κοντά μας με πολλή χαρά γιατί θα τους δώσετε ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας επισκέπτεστε και που ταξιδέψατε από την Ερμιόνη, αφήνοντας κατά μέρος τις υποχρεώσεις του ο καθένας, την δουλειά του, το σχολείο του, για να έρθετε κοντά μας και να μας χαρίσετε χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα ταξιδέψουν στο χώρο και θα μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα σε κάθε γωνιά του νοσοκομείου. O Δήμος Ερμιονίδας έχει επανειλημμένα αγκαλιάσει το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ με ποικίλες πρωτοβουλίες όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το καλοκαίρι με συγκίνησε πολύ η επιθυμία των μελών της Φιλαρμονικής να έρθουν στο Νοσοκομείο για να παίξουν με τα παιδιά. Τα σχολεία της περιοχής, οι αθλητικοί σύλλογοι, οι καλλιτεχνικές ομάδες, τα επαγγελματικά σωματεία, όλοι έχουν προσφέρει ένα δώρο αγάπης στα παιδιά με καρκίνο. Για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Καμιζή, ο οποίος, γιατρός και ο ίδιος, γνωρίζει τι σημαίνει αγώνας για να σωθεί ένα παιδί».



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Δημήτρης Καμιζής με τους μαέστρους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας, κυρίους Αρβανίτη και Μανιάτη.

Εν συνεχεία, η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στον Αγγελιοφόρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκη Ρουβά, που κρατώντας την υπόσχεση που έχει δώσει στα παιδιά της Μονάδας, να βρίσκεται εκεί πάντα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, του είπε: «Αγαπητέ Σάκη, απευθύνομαι σε εσένα δεύτερο μετά τους επισκέπτες μας, καθώς σε θεωρώ οικοδεσπότη πλέον στην ΕΛΠΙΔΑ. Βρίσκεσαι στο πλευρό μας διαρκώς και με το να παραμένεις συνεπής στην καθιερωμένη μας αυτή γιορτή, κάνεις όλα τα παιδιά χαρούμενα και ανυπόμονα γι’ αυτή τη μέρα! Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ανεκτίμητη στήριξή σου και για το όραμά μας το οποίο έχεις υιοθετήσει και αγωνίζεσαι κι εσύ γι’ αυτό. Θα θέλαμε να σου χαρίσουμε το φετινό γούρι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να στείλουμε και ένα στην Κάτια με την ευχή να έχετε υγεία και μια καλή νέα χρονιά».



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς.

Εκείνος την ευχαρίστησε θερμά και παραλαμβάνοντας το γούρι που του χάρισε είπε: «Εύχομαι το γούρι αυτό, να φέρει γούρι σε όλα τα παιδιά και του χρόνου να είναι όλα σπίτι τους, να στολίσουν το δικό τους δέντρο με την οικογένεια τους. Βέβαια και αυτή είναι μια μεγάλη οικογένεια με μια αγκαλιά, της κυρίας Μαριάννας, του νοσοκομείου αλλά εγώ εύχομαι τα παιδιά του χρόνου να είναι σπίτι τους να στολίζουν το δικό τους δέντρο με τη μαμά και τον μπαμπά τους».



Ακολούθησαν οι απαγγελίες χριστουγεννιάτικων ποιημάτων από παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι δάσκαλοι που τα συνόδευαν, ντυμένοι ξωτικά και Αγιοβασίληδες, πρόσθεσαν τη δική τους χαρούμενη πινελιά στη γιορτή. Ο Σάκης Ρουβάς μοίρασε αυτόγραφα στα παιδιά και έβγαλε μαζί τους πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε γύρω από τον «Δέντρο των Ευχών», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου είχε στηθεί ένα εργαστήρι χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Εκεί η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ο Σάκης Ρουβάς, πολλά παιδιά, γονείς και μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», έγραψαν την ευχή τους, ο καθένας στο δικό του χάρτινο στολίδι και το κρέμασαν στο δέντρο.



 Χριστίνα Φυτιλή, Σάκης Ρουβάς, Στέλιος Παπαρδέλας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους στη γιορτή καθώς και όλους όσοι με πολλή αγάπη και πολύ κέφι συνέβαλαν στην επιτυχία της, και ιδιαίτερα την Playmobil για τα ωραία δώρα που πρόσφερε στα παιδιά. Επίσης απένειμε τιμητικές πλακέτες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Καμιζή και στους μαέστρους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας, κυρίους Αρβανίτη και Μανιάτη, και ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα γεμάτα υγεία και μια καλύτερη νέα χρονιά!».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, o Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες, Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελένη Σαμαρά -Κωνσταντακάτου, Μπέκη Στραβελάκη, Έλλη Τζανετάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, η διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Άννα Παναγοπούλου, ο κοινωνικός λειτουργός του Ξενώνα, κύριος Δημήτρης Νάνης και τα αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Στέλιος Παπαρδέλας και Χριστίνα Φυτιλή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ