Γνωστός ηθοποιός δηλώνει την απελπισία του: Θα υπάρξει πείνα - Έχω & εγώ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης

«Λυπάμαι που το λέω αλλά τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους σκηνογράφους και τους ενδυματολόγους θα μας πάρει και θα μας εξοντώσει ένα μεγάλο τσουνάμι οικονομικής ανέχειας...» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τους ανθρώπους του πολιτισμού να αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα επιβίωσης.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου εκδήλωσε την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Enjoy και την Μαρία Ανδρέου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @george.xrusostomou.fp on

 

«Οι ηθοποιοί μέσα στη σεζόν κάναμε τέσσερις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, με την ανεργία που έχει ο κλάδος λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα με την πανδημία θα ψάχνουμε δουλειά γενικώς.

Αυτό που θα ζήσουμε οι καλλιτέχνες θα είναι ένα τσουνάμι ανεργίας και φτώχειας. Πείνα! Είμαι θυμωμένος και όχι γιατί είμαι ένας περίεργος καλλιτέχνης και έχω ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι ένας θυμωμένος καλλιτέχνης, γιατί έχω σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δεν ασχολείται κανείς με αυτά για να μου τα λύσει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @george.xrusostomou.fp on

 

Το κράτος περνά την ευθύνη στους θεατρικούς παραγωγούς του ελεύθερου θεάτρου και τους λέει: «Εγώ σας έχω πει πώς πρέπει να λειτουργείτε, ώρες, μάσκες, αποστάσεις, αν θέλετε να ρισκάρετε». Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αλλά τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους σκηνογράφους και τους ενδυματολόγους θα μας πάρει και θα μας εξοντώσει ένα μεγάλο τσουνάμι οικονομικής ανέχειας και αυτό θα έχει τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Οι ηθοποιοί πάνε στις πρόβες με δικά τους έξοδα, δανείζονται από φίλους και συγγενείς μήπως και ανέβει η παράσταση. Το επάγγελμα μας έχει πάρει τον κατήφορο. Λες «παίζω στο θέατρο» και ο άλλος έχει την ψευδαίσθηση ότι, επειδή έχεις φήμη, έχεις και λεφτά και εσύ έχεις πάρει δανεικά από κανένα φιλαράκι και τρέχεις τζάμπα μέχρι την πρεμιέρα. Και αυτό έγινε φέτος και με τον τουρισμό, ο οποίος δεν πήγε καθόλου καλά τους θερινούς μήνες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @george.xrusostomou.fp on

 

Τα έσοδα ήταν πενιχρά και τις επιπτώσεις από τη μεγάλη πτώση του τουρισμού και την ανεργία θα τη δούμε τον χειμώνα, όταν χιλιάδες άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και δούλευαν το καλοκαίρι έμειναν χωρίς ευρώ. Πώς θα καταναλώσουν τον χειμώνα, με τι ταμείο, με ποιον κουμπαρά; Θεωρώ την πανδημία μεγαλύτερη δοκιμασία από τα Μνημόνια. Με την πανδημία δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Αυτό είναι το πιο τραγικό ριάλιτι με όλο τον πλανήτη πρωταγωνιστή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ