Βρες το ιδανικό κούρεμα για σπαστά μαλλιά σε κάθε μήκος - Kάντε μύτες & μακριές πλάγιες αφέλειες

Πάρτε ιδέες... 

Αν η φύση σας προίκισε με σπαστά μαλλιά και ψάχνετε το ιδανικό κούρεμα για μια όμορφη ανανέωση, τότε οι παρακάτω προτάσεις και συμβουλές styling θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Αρχικά, το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε έναν κομμωτή που εμπιστεύεστε. Επισκεφτείτε λοιπόν το κομμωτήριο έχοντας αφήσει τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά προκειμένου ο ειδικός να τα δει χωρίς styling. Έτσι θα αναγνωρίσει τον τύπο των μαλλιών σας (λεπτή, χοντρή ή κανονική τρίχα) και θα σας προτείνει το ιδανικό κούρεμα, ανάλογα με το μήκος και το look που επιθυμείτε.

Κάθε τύπος μαλλιών άλλωστε έχει διαφορετικές ανάγκες και τρόπο styling. Έχοντας λοιπόν ως βάση το φυσικό σας σπαστό μαλλί και συζητώντας μαζί του για τον χρόνο και τα χρήματα που είστε διατεθειμένη να αφιερώνετε καθημερινά για το φορμάρισμα τους, θα μπορέσετε να καταλήξετε σε μια στυλάτη κουπ χωρίς φριζάρισμα που θα σας βολεύει.

Σε γενικές γραμμές οι μύτες και τα επίπεδα ταιριάζουν πολύ στα σπαστά μαλλιά. Τολμήστε λοιπόν να κάνετε ακόμη και μακριά κουρέματα με αυτές τις λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση στον φυσικό κυματισμό της τρίχας. Φιλάρετε τα αν είναι βαριά ή πυκνά και δώστε περισσότερη κίνηση στα μαλλιά σας. Ανάλογα με το μήκος που θα επιλέξετε ο κομμωτής θα προσθέσει λιγότερα ή περισσότερα επίπεδα, προκειμένου να αποτρέψει την καταστροφή των waves.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι αφέλειες σε σπαστό μαλλί. Οι μύτες και οι μακριές πλάγιες αφέλειες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο δείχνουν εκπληκτικές με τα κυματιστά μαλλιά.

Ας δούμε όμως μερικές εντυπωσιακές προτάσεις για κουρέματα σε σπαστά μαλλιά ανάλογα με το μήκος τους.

Κοντά κουρέματα για σπαστό μαλλί

Κοντά κουρέματα για σπαστό μαλλί

Τα κοντά μαλλιά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι όμως τα ιδανικά κοντά κουρέματα για σπαστά μαλλιά;

Ένα wavy pixie κόψιμο μπορεί να δώσει στην εικόνα σας μια πολύ μοντέρνα και ξεχωριστή όψη. Είτε πρόκειται για κοντό μήκος σε όλο το κεφάλι ή για ένα haircut που είναι πιο μακρύ μπροστά, το κούρεμα αυτό είναι τέλειο όταν χτενιστεί επιμελώς ατημέλητα (bedhead look). Ιδανικά δώστε ένα πιο καλοφτιαγμένο styling στο πίσω μέρος του κεφαλιού κι ένα πιο ανέμελο μπροστά.

Μάλιστα αν το κόψιμο που επιλέξετε έχει μήκος στην κορυφή, μπορείτε να το χτενίσετε κάνοντας μια πλάγια χωρίστρα ή τραβώντας τα όλα προς τα πίσω για ένα πιο σέξι look.

Προτάσεις για καρέ κούρεμα σε σπαστά μαλλιά

Καρέ κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Μοντέρνα, στυλάτα και διαχρονικά, τα κοντά καρέ μαλλιά αποτελούν μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση για γυναίκες με φυσικό σπαστό μαλλί. Άλλωστε, το μήκος αυτό έχει την ικανότητα να αναδεικνύει τον κυματισμό του.

Τολμήστε λοιπόν ένα κλασσικό blunt bob, ένα γαλλικό, ένα ασύμμετρο καρέ ή ένα A-line και κερδίστε τις εντυπώσεις. Αν πάλι θέλετε να το απογειώσετε, προσθέστε μικρές πινελιές, όπως οι μύτες, το φιλάρισμα ή οι αφέλειες.

Το φιλάρισμα σε ένα καρέ κούρεμα για σπαστά μαλλιά βοηθά στην ελάφρυνση του όγκου (αν αυτό είναι αναγκαίο), αλλά και στη διατήρηση του wavy look στα καλύτερα του. Επομένως, πολλοί είναι οι κομμωτές που προτείνουν την τεχνική αυτή σε συνδυασμό με ένα επιμελώς ατημέλητο χτένισμα.

Αντίστοιχα, οι αφέλειες μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη όμορφο και trendy στοιχείο σε ένα κούρεμα για σπαστά μαλλιά. Ασχέτως λοιπόν με το μήκος τους, το στυλ τους, αλλά και τον τύπο τους, οι αφέλειες μπορούν να απογειώσουν κάθε σχήμα προσώπου.

Επίσης, οι μύτες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο είναι ακόμη ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει ένα καρέ κούρεμα για σπαστά μαλλιά εκθαμβωτικό.

Μακρύ καρέ και κουρέματα μεσαίου μήκους

Μακρύ καρέ και κουρέματα μεσαίου μήκους για σπαστά

Κι αν προτιμάτε τα λίγο πιο μακριά – μεσαία μαλλιά, ένα lob είναι ιδανικό για να αναδείξετε το σπαστό μαλλί. Πρόκειται για μια μοντέρνα πρόταση χτενίσματος με πολλές παραλλαγές που είναι chic και στυλάτη, κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Το μήκος του που ακουμπάει ή ξεπερνά τους ώμους, δίνει στο φυσικό wavy look τη δυνατότητα να αναδειχθεί.

Όπως συμβαίνει και με το bob, ιδανικό μακρύ καρέ για σπαστά μαλλιά είναι το φιλαριστό, αλλά και αυτό που διαθέτει μύτες και αγκαλιάζει το πρόσωπο. Αντίστοιχα κολακευτικό είναι όμως και το lob με αφέλειες κάθε τύπου.

Οι ιδανικές λεπτομέρειες για μακριά σπαστά μαλλιά

Ιδέες για μακριά σπαστά μαλλιά

Κι επειδή δεν είναι λίγες οι γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά μαλλιά, ας δούμε μερικά κουρέματα ιδανικά γι’ αυτές που διαθέτουν σπαστή τρίχα.

Από το ενιαίο σε μήκος κόψιμο μέχρι το φιλάρισμα και τις μύτες, οι επιλογές για όμορφα μακριά κυματιστά μαλλιά είναι πολλές.

Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα κούρεμα με ίδιο μήκος στο τελείωμα των μαλλιών. Προσθέτοντας λίγες ή περισσότερες μύτες και φιλάρισμα, θα του δώσετε την ευκαιρία να αναδείξει τους κυματισμούς των μαλλιών σας, ενώ παράλληλα θα είναι εύκολα στο καθημερινό styling.

Εξίσου όμορφη ιδέα αποτελεί και το V – shaped κόψιμο των μαλλιών. Αυτό δηλαδή που δημιουργεί στην πλάτη ένα τριγωνικό σχήμα με τα πλάγια να είναι πιο κοντά και τη μέση πιο μακριά. Σε συνδυασμό με μύτες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο, αλλά και επίπεδα, το κούρεμα σας θα είναι εκθαμβωτικό.

Η επιλογή μιας πλάγιας φράντζας ή αφελειών μπορεί να κάνει το look σας ακόμη πιο νεανικό και στυλάτο.

Από εκεί και πέρα, ακόμη και το μακρύ κούρεμα σε σπαστό μαλλί με χωρίστρα στη μέση και επίπεδα. Πρόκειται για κομψή πρόταση μαλλιών κατάλληλη για μια πολυάσχολη γυναίκα. Μάλιστα η προσθήκη φιλαρίσματος, βοηθάει τους κυματισμούς να αναδειχθούν καλύτερα. Τους βοηθάει να μην χάσουν την φόρμα τους από το βάρος του μαλλιού που τους τραβάει προς τα κάτω. Άλλωστε είναι γνωστό πως όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο βαριά γίνονται.

Συμβουλές για άψογη φόρμα στο σπαστό μαλλί χωρίς φριζάρισμα

Συμβουλές για άψογη φόρμα στο σπαστό μαλλί

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με σπαστά μαλλιά είναι πως να διατηρήσουν το wave look τους μετά τη δεύτερη μέρα.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να τα λούζετε καθημερινά προκειμένου να παραμείνουν όμορφα. Άλλωστε, το υπερβολικό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, τα οποία την τρέφουν φυσικά σε βάθος. Έτσι, τα μαλλιά αφυδατώνονται και λαδώνουν ευκολότερα.

Για να διατηρήσετε ή να φρεσκάρετε το κυματιστό σχήμα των φυσικών μαλλιών σας χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα styling. Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα curl reset spray, σπρέι αλατόνερου ή έναν αφρό για μπούκλες.

Επίσης, συστήνεται να χτενίζετε τα μαλλιά σας με μια χτένα που έχει αραιά δόντια. Κάποια δηλαδή που είναι ιδανική για σγουρά μαλλιά. Αποφύγετε την κανονική βούρτσα, καθώς θα καταστρέψει το σχήμα των σπαστών μαλλιών σας, θα χαλάσει τη φόρμα τους και θα τα κάνει να φριζάρουν αναφέρει το beautetinkyriaki

Τέλος, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, εφαρμόζοντας πρώτα ένα έλαιο ή άλλο προϊόν που θα διατηρήσει το σχήμα τους και θα αποτρέψει το φριζάρισμα. Σε περίπτωση βέβαια που δεν προλαβαίνετε ή για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, κάντε το με το στόμιο της φυσούνας. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να πάρουν καλύτερη φόρμα και να μην φριζάρουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ