Άκρως επιτυχημένη η ημερίδα του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού για την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική σκηνή - «Περισσότερες Γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Πολιτική το 2014»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) στις 22 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο TITANIA, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Περισσότερες Γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Πολιτική-Περισσότερες Γυναίκες το 2014».

 

Η κα Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Η Δρ. Μαρία Ποθουλάκη, Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος από το ΚΜΟΠ

 

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε το στίγμα σου για την ισότητỨ και 14 διακεκριμένους ομιλητές  στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα αναφορικά με τη συμμετοχή της σε πολιτικές θέσεις και σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Επίσης, σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης σε ό,τι αφορά στην ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική σκηνή εν όψει των Ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2014, καθώς και η κινητοποίηση των γυναικών προκειμένου να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκλογές και να «δώσουν το στίγμα τους». Η προσέλευση στην εκδήλωση από οργανώσεις αλλά και κυβερνητικούς φορείς με σχετική δραστηριότητα κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες στον πολιτικό στίβο.

 

 

(Από αριστερά) Οι κυρίες Τορρένς και Λάουρα Αλιπράντη - Μαράτου, Θάλεια Καραΐνδρου, Ελένη Βαρνάβα - Καραγιάννη, Δέσποινα Χαλκίδη και Ζέφη Δημαδάμα

 

 

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με το χαιρετισμό της η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, Δρ Αντωνία Τορρένς. Η Δρ. Τορρένς υπογράμμισε τη σημασία αυτού του προγράμματος για την ενίσχυση των νυν και εν δυνάμει Ελληνίδων πολιτικών, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η κα Ευθυμία (Μίκα) Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας κάλυψε μια ευρεία θεματολογία, προσεγγίζοντας το θέμα της ισότητας στην πολιτική από διάφορες οπτικές, όπως για παράδειγμα την προτεραιότητα στην ισότητα μέσα από το πρίσμα της Ευρωπαϊκής οπτικής, τις τάσεις και προσεγγίσεις σχετικά με την ενίσχυση των γυναικών στην πολιτική και τέλος τις εμπειρίες αιρετών γυναικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

 

Η κα Monika Ekstrom, Επικεφαλής Τομέα Πολιτικής Αναφοράς και Πολιτικής Ανάλυσης, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

 

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η κα Γλυκερία Ανυφαντή, που παρέστη ως εκπρόσωπος της κυρίας Βάσως Κόλλια απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, η Δρ. Μαρία Ποθουλάκη, Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος από το ΚΜΟΠ, η Δρ. Μαρίλη Μέξη, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Γενεύης, και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΜΟΠ, η κα Monika Ekström, Επικεφαλής του Τομέα Πολιτικής Αναφοράς και Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κος Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η κα Ευθυμία (Μίκα) Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η Δρ. Λάουρα Αλιπράντη-Μαράτου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου FEMM, Εκπρόσωπος της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η Δρ. Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και Γραμματέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ, η κα Δέσποινα Χαλκίδη, Πολιτεύτρια Β’ Αθηνών και Γραμματέας Γυναικών και Οικογένειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η κα Μαρία Ρεπούση, Βουλευτής Α’ Πειραιά, Καθηγήτρια Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η κα Θάλεια Καραΐνδρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Β.Τ. Αθηνών-Αττικής, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η κα Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ωρωπού και ο κος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Επικοινωνιολόγος.

 

Ο κ. Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δρ. Μαρία Ποθουλάκη, υπεύθυνη εθνικού συντονισμού του προγράμματος (τηλ. 210-3637547, e-mail: pothoulaki.m@kmop.gr).

 

Η βουλευτής Α Πειραιά, Καθηγήτρια Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση

 

(photos:news247.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ