Λαμπερή βραδιά με τον μεγάλο φιλέλληνα Γάλλο σχεδιαστή Jean-Claude Jitrois - Εκδήλωση για τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου προς τιμήν του στο St.George Lycabettus hotel

Μια λαμπερή βραδιά για τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου Jitrois Stay Gold που βρίσκεται στο St.George Lycabettus hotel. 

Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Πολιτισμός, το St George Lycabettus σε συνεργασία με την πολιτιστική δράση Le Soleil Foundation γιόρτασαν τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου Jitrois Stay Gold που βρίσκεται στο St.George Lycabettus hotel.

Το δωμάτιο με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τα νησιά του Σαρωνικού είναι αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα Γάλλο σχεδιαστή Jean-Claude Jitrois, ο οποίος συνεχώς προβάλλει την Ελλάδα που αγάπησε.

Η βραδιά συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και εξελίχτηκε στον πολυβραβευμένο χώρο του Grand Balcon στο St. George Lycabettus που έχει πάρει βραβείο για την ωραιότερη θέα της Ευρώπης στα luxury awards στην Ελβετία.

O Jean-Claude Jitrois εμφανίστηκε συνοδευόμενος με την διάσημη γαλλίδα ηθοποίο και σεναριογράφο κυρία Axelle Marine καθώς και την στενή του συνεργάτη κυρία Ada Ηλιοπούλου, η οποία επιμελήθηκε την βραδιά και ετοιμάζει με τον σχεδιαστή μεγάλη δράση υπέρ της Ελλάδας.

Την βραδιά τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία θα χρήσει τον σχεδιαστή Πρέσβη της Ελλάδας και με την ευκαιρία αυτή του παρέδωσε το βιβλίο Antikythera Mechanism του Κωνσταντίνου Στίκα. Περνώντας στο δείπνο, στο set up του τραπεζιού τους καλεσμένους περίμενε ένα μπουκετάκι από βασιλικό και λεβάντα, θέλοντας να δώσει μια ελληνική essence στο τραπέζι.

Η βραδιά ξεκίνησε με aperitif από το διάσημο One & Only prosecco DOC Brut 2019 του πολυβραβευμένου οινοποιείου Fantinel και ακολούθησε δείπνο μοντέρνων ελληνικών γεύσεων στα χρώματα της Ελλάδας από τους σεφ του ξενοδοχείου, τον σεφ Βασίλη Μήλιο και τον sous chef Γιάννη Ντούρο.

Το μενού παρουσίασε μια πολύ μοντέρνα εκτέλεση Amuse Bouche: με φάβα cream σε τραγανό χωνάκι και χταπόδι, risotto Blue Sea με γραβιέρα Αμφιλοχίας και το οποίο συνδυάστηκε με Sun Goddess Pinot Grigio Ramato DOC Friuli 2019.

Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με βότανα, ξύσμα πορτοκαλιού, baby λαχανικά και χτένια σε θαλασσινό νερό συνδυασμένο με το διάσημο La Roncaia "Eclisse" IGT Venezia Giulia 2018 (Sauvignon-Picolit). Το δείπνο ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή ελληνική μαστίχα (υποβρύχιο) σε μοντέρνα έκδοση.

Ο ένας χρόνος εορτασμού του δωματίου συνδέθηκε με το διάσημο One & Only prosecco του οινοποιείου Fantinel που μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Το art de la table επιμελήθηκε η Antoinetta Koutsouradi με μία εντυπωσιακή σύνθεση σε vintage βάζα μπλέ-γκρί απόχρωσης με ορτανσίες στο μπλέ της θάλασσας και πινελιές από λευκούς λυσίανθους, περιτριγυρισμένα από κεριά.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν μια τούρτα ελληνική καρδιά με ένα κεράκι για τον ένα χρόνο του δωματίου Jitrois, η οποία ενθουσίασε τον σχεδιαστή που φώναζε “Ζήτω η ελληνική ψυχή”.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες της νέας collection του Jean-Claude Jitrois, εμπνευσμένες από την Ελλάδα με το πολύ σύγχρονο υλικό cuir vegan. Τις δημιουργίες φόρεσαν η Στέλλα Γιαμπουρά και η Σοφία Μαριόλα, η οποία συνοδευόταν από τον Στράτο Τζώρτζογλου.

(Photo: Studio Panoulis)

Την επόμενη μέρα ο διάσημος σχεδιαστής Jitrois ξενάγησε προσωπικά την γνωστή ηθοποιό και σεναριογράφο Axelle Marine στο Ηρώδειο και στην Ακρόπολη για να την μυήσει στην αρχαία Ελλάδα που επηρέασε όλη την Γαλλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ