Κορωνοϊός - Αττική: 1.037 κρούσματα σε μία εβδομάδα βάζουν σε συναγερμό την πρωτεύουσα - Ποιες γειτονιές είναι "κόκκινες"

Αυτές είναι οι περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο... 

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού είχαμε χθες, με 453 σε ένα μόλις 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Στο "κόκκινο" βρίσκεται, τις τελευταίες ημέρες, η Αττική, με αποτέλεσμα να τεθούν σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ισχύουν για 14 ημέρες - δηλαδή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη και τα Σεπόλια είναι ανάμεσα στις γειτονιές της πρωτεύουσας με τα περισσότερα κρούσματα, ενώ ολόκληρη η Αττική εμφανίζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με τους ειδικούς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, ειδικότερα, για το κέντρο της Αθήνας, τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και άλλους Δήμους των βορείων προαστίων όπως οι Δήμοι Αμαρουσίου και Φιλοθέης - Ψυχικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Να σημειωθεί πως στην Αττική εντοπίζονται τα 2.100 από τα περίπου 4.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, τα 1.037 από αυτά καταγράφηκαν σε μια μόλις εβδομάδα, από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, δε, με την Πολιτική Προστασία, τα 966 από τα 2.100 κρούσματα είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Χ. Γώγος, Μ. Παγώνη & M. Γκάγκα: Lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα - Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο (Βίντεο)

Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί είναι οι επιστήμονες που προειδοποιούν πως αν τα μέτρα που πάρθηκαν δεν αποδώσουν, το ενδεχόμενο του lockdown στην Αττική είναι πλέον πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες μέρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ