Οξυά Καρδίτσας: Όλα τα βίντεο με την επιχείρηση απεγκλωβισμού των κάτοικων - Συγκλονιστικές στιγμές (Φωτό & Βίντεο)

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι έξι κάτοικοι 

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι έξι άτομα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα.

 

 

 

 

 

Παράλληλα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους νερό και τρόφιμα. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του "Ιανού".

 

 

 

 

«Είναι όλοι ζωντανοί»

Πρώτοι απεγκλωβίστηκαν μια έγκυος με το παιδί της, ο παπάς πατέρας της και η μητέρα της. «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον ''Ιανό''», τόνισε η έγκυος Ελένη Τόλια λίγο μετά τον απεγκλωβισμό της από την Οξυά.

Η γυναίκα δήλωσε ότι στην περιοχή δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, σημειώνοντας ότι αίτημα των ανθρώπων που παραμένουν στην περιοχή είναι η άμεση αποκατάσταση των δικτύων.

«Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι, θέλουμε νέα μελέτη, νέο οδικό δίκτυο», είπε σε δημοσιογράφους και τόνισε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό. «Είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε ζωντανοί», είπε.

Επισήμανε ότι στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι θα παραμείνουν στην περιοχή, εκτός από αυτούς που πρέπει να μεταφερθούν λόγω προβλημάτων υγείας.

Φωτογραφία: Karditsalive

 

«Οι εικόνες από το τοπίο ήταν πάρα πολύ θλιβερές», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, επισημαίνοντας: «Να ανησυχείτε για τον κόσμο που παραμένει εγκλωβισμένος, είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε, ενδιαφερθείτε για μας».

 

 

Η διασωθείσα δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη, καθώς το σημείο που έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ