Πεντανόστιμη αλμυρή τούρτα – μπόμπα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία αληθινά απολαυστική συνταγή

Συστατικά

  • 8 φέτες ψωμί, στρογγυλές για μπόμπα
  • 100 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 100 γρ. μουστάρδα, με κόκκους
  • 100 γρ. ρόκα baby
  • 4 φέτες παρμεζάνα
  • 4 αβγά, μέτρια, βραστά
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 1 αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

  • 20 γρ. σχοινόπρασο
  • 5 ντοματίνια, πολύχρωμα
  • 3 ραπανάκια, σε φέτες
  • φύλλα δυόσμου
  • 4 σπαράγγια

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας μας.
  • Αλείφουμε τις μισές φέτες με μαγιονέζα και τις άλλες μισές με τη μουστάρδα.
  • Πάνω από τις φέτες με τη μαγιονέζα απλώνουμε τα φύλλα ρόκας, το τυρί και 1 αυγό κομμένο σε φέτες.
  • Πάνω από τις φέτες με τη μουστάρδα απλώνουμε το ζαμπόν, το αγγουράκι σε φέτες και την ντομάτα σε φέτες.
  • Αρχίζουμε να καπακώνουμε τη μία φέτα πάνω στην άλλη βάζοντας την τελευταία φέτα αναποδογυρισμένη ώστε να έχουμε την καθαρή πλευρά του ψωμιού προς τα πάνω.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό να αφρατέψει ή με ένα σύρμα χειρός σε μπολ.
  • Αλείφουμε τα τοιχώματα και την επιφάνεια της «τούρτας» με το τυρί κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει το τυρί κρέμα.
  • Διακοσμούμε τα τοιχώματα της τούρτας με τα φυλλαράκια του σχοινόπρασου και την επιφάνειά της με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες από τα ραπανάκια, τα φύλλα δυόσμου και τα σπαράγγια.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ