Καρέ καρέ η συγκινητική στιγμή που η μάνα του Παύλου Φύσσα φιλάει & χαϊδεύει τη μαρμάρινη προτομή του γιου της - Δολοφονήθηκε το 2013 από Χρυσαυγίτες (Φωτό)

Συγκίνησε η μητέρα του...

7 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο νεαρός μουσικής δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από το μέλος της "Χρυσής Αυγής", Γιώργο Ρουπακιά.

Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του «Killah P», η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο σημείο όπου ο γιος της άφησε την τελευταία του πνοή.

Φορώντας μαύρα, με μάτια βουρκωμένα, άγγιξε το μνημείο που έχει στηθεί στον τόπο της δολοφονίας, το φίλησε και άναψε καντήλι.

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην - σε μεγάλο βαθμό - κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, είχε πει το 2015 για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του γιου της, «Τον είδα τελευταία φορά στις 17.30. Τον χαιρέτησα Θα πήγαινε για καφέ με την κοπέλα του, θα έψαχνε έξω να δει την μπάλα. Από τις 17.30 το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε. Στις δυο το πρωί χτυπησε το τηλέφωνο. Ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο (...). Ήλπιζα να είναι στην εντατική. Βλέπω κόσμο, δεν χρειάζεται να μου πουν τίποτα. Kαταλαβαίνω. Είδα το παιδί μου στις 3 το πρωί, στο νεκροθάλαμο... Το παιδί μου δεν τρόμαξε... κοιμόταν». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ