Γαλλίδα ζητάει να την αναγνωρίζουν ως μητέρα, ενώ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού της – Η αλλαγή φύλου πριν την γέννηση

Όλα αυτά επειδή άλλαξε φύλο...
 

Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε την Τετάρτη ότι μια τρανσέξουαλ γυναίκα δεν μπορεί να αναγνωριστεί επίσημα ως η βιολογική μητέρα του παιδιού που συνέλαβε με τη σύζυγό της, σε μια απόφαση που περιγράφεται ως «σκανδαλώδης» από τον δικηγόρο της.

Για να γίνει μια από τις δύο νόμιμες μητέρες του έξι ετών κοριτσιού, η 51χρονη τρανσέξουαλ γυναίκα θα έπρεπε να υιοθετήσει το παιδί. 

Γεννημένος άνδρας, η αιτούσα αναγνωρίστηκε ως γυναίκα από τις γαλλικές αρχές το 2011. Στη συνέχεια, το 2014, απέκτησε μια κόρη με τη σύζυγό της, επειδή μέχρι τότε δεν είχε ολοκληρώσει τη φυλομετάβαση και είχε ακόμη ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα.

Από τότε, ζητάει να αναγνωριστεί ως μητέρα του κοριτσιού, κάτι όμως που το γαλλικό κράτος της το αρνείται: επειδή είναι γονέας του παιδιού, της πρότειναν να εγγραφεί στο ληξιαρχείο ως «πατέρας» ή να το υιοθετήσει ως «δεύτερη μητέρα».

 

Το 2018, ένα εφετείο στην πόλη του Μονπελιέ της απέδωσε το καθεστώς «βιολογικού γονέα», μιας νέας κατηγορίας αναφέρει το france24

Ωστόσο, το Cour de Cassation εξέδωσε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απόφασης την Τετάρτη και παρέπεμψε την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο για νέα ακρόαση.

Η δικηγόρος της γυναίκας, Clelia Richard, χαρακτήρισε την απόφαση ως «σκανδαλώδης» και είπε ότι ήταν «χαμένη ευκαιρία».

 

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο «εξήγησε, με όρους βιολογίας, ότι η Κλαιρ δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ο πατέρας», σχολίασε εξάλλου ο Ματιέ Στοκλέ, ο δικηγόρος που την εκπροσώπησε σε αυτήν τη δίκη, επισημαίνοντας μια «ανακολουθία»: η Κλαιρ μπορεί να αναγνωριστεί ως πατέρας στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της κόρης της, αν και στο ληξιαρχείο είναι εγγεγραμμένη ως γυναίκα. Οι δικηγόροι της γυναίκας σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ