Το eirinika κάθισε στην καρέκλα της οδοντιάτρου, Αγγελικής Μαργαρίτη – Αντριους, φορώντας εξοπλισμό «αστροναύτη» - Όλα τα μέτρα φωτιά για covid19 (Φωτό & Βίντεο)

Μια ωραία εμπειρία...

Ομολογώ πως αιφνιδιάστηκα και εντυπωσιάστηκα! Ήταν ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη μου στο υπερσύγχρονο οδοντιατρείο των αδελφών Αγγελικής και Ελένης Μαργαρίτη εν μέσω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Μας υποδέχτηκε η μία εκ των δύο αδελφών, η Αγγελική, η οποία φορούσε λευκή φόρμα μιας χρήσεως, πράσινη ποδιά προστασίας, επίσης μιας χρήσεως, γάντια και μάσκα ασπίδα. Με παρόμοιο εξοπλισμό και η βοηθός της, Μαρία.

Αισθάνθηκα αμέσως ότι είμαι σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου η υγεία των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας. Ειδικότερα, αυτήν την εποχή που όλοι φοβόμαστε λόγω κορωνοϊού να πάμε στον οδοντίατρο μας.

Διαβάζω μάλιστα ότι αρκετοί παλαιότεροι οδοντίατροι, τα εγκατέλειψαν, γιατί δεν άντεξαν τα εντελώς απαραίτητα, αλλά ομολογουμένως υπερβολικά μέτρα για οδοντιάτρους και ασθενείς, όταν βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο στην καρέκλα.

 

 

 

 

Εκτός από τις ειδικές στολές η κα Μαργαρίτη μου εξήγησε: «ψεκάζουμε με ειδικά απολυμαντικά τον χώρο και δεν υπάρχει ποτέ πάνω από ένας ασθενής στην αίθουσα αναμονής. Απολυμαίνουμε σχολαστικά σε ειδικούς κλιβάνους όλα τα εργαλεία, ενώ, όπου μπορούμε βάζουμε υλικά μιας χρήσης».

Μετά από αυτό το εντατικό μάθημα… «κάθισα στο πανέμορφο –είναι η αλήθεια- ειδικό κρεβάτι του οδοντιάτρου, ενώ παρατήρησα ότι η αγαπητή μου οδοντίατρος είχε επιλέξει το χρώμα που μου αρέσει σε κυπελάκια και χαρτί, το μωβ.

 

Επίσης, όταν ξάπλωσα και περίμενα να ακουστεί ο χαρούμενος ήχος… του τροχού, αφέθηκα να χαζεύω μια ωραία παραλία στην οθόνη μπροστά μου, που επί τούτου είχε στηθεί για να ξεχνιούνται οι ασθενείς εν ώρα εργασίας της οδοντιάτρου».

Η Αγγελική με γλυκύτητα, αλλά και αυστηρότητα με πληροφόρησε ότι έχω μείνει πίσω με την ουλίτιδα μου, χρειάζομαι μικρές αλλαγές στα σφραγίσματα μου και αφού τα κάνω όλα αυτά θα με «λουστράρει» με ειδικά και safe υλικά για να αποκτήσω τα λευκά δόντια των ονείρων μου, χωρίς υπερβολές.

Προσοχή, λοιπόν, όταν μπαίνετε στους φίλους οδοντιάτρους σας, να έχουν πάρει όλα τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού για να αισθανθείτε καλά και να αντέξετε ακόμη και την ανατριχίλα του τροχού…

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ