Μακιγιάζ και μάσκα προστασίας: Makeup tips για την… εποχή του Κορωνοϊού

Δείτε όλα τα tips... 

Μια από τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στη ζωή μας, είναι η καθημερινή πλέον χρήση της μάσκας προστασίας προσώπου. Αυτό φυσικά, επηρεάζει και τη ρουτίνα του μακιγιάζ μας.

Από τη στιγμή λοιπόν που χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα σε κάθε μας έξοδο από το σπίτι, θα πρέπει να προσαρμόσουμε το βάψιμο μας στις νέες συνθήκες.

Τα παρακάτω make up tips θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ που θα τονίζει το βλέμμα σας και δεν θα σας μουτζουρώνει με την χρήση της μάσκας.

Η ιδανική βάση για μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ

Όπως και στο βάψιμο χωρίς μάσκα, η βάση παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να έχει μεγάλη αντοχή. Εξάλλου αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο θα δημιουργήσουμε το μακιγιάζ μας.

Ξεκινάμε πάντα με μια ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια εφαρμόζουμε την αντιηλιακή μας, η οποία είναι πάντα απαραίτητη.

Αφού λοιπόν τελειώσουμε με την ενυδάτωση και την προστασία από τον ήλιο, σειρά έχει ένα primer που θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το μακιγιάζ μας πιο σταθερό χωρίς να φύγει μαζί με την μάσκα.

Από εκεί και πέρα, σειρά έχει η κάλυψη. Δεν είναι απαραίτητο να βαρύνετε την επιδερμίδα σας με κάποιο foundation και μάλιστα αδιάβροχο. Εκτός βέβαια αν δεν μπορείτε χωρίς αυτό. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε μια BB ή CC cream που θα σας χαρίσει μια απαλή κάλυψη και θα κάνει την επιδερμίδα σας όμορφη και λαμπερή.

Αν έχετε μαύρους κύκλους ή απλά θέλετε να δώσετε φως στο βλέμμα σας, μην αμελήσετε το concealer. Επειδή τα μάτια είναι το μόνο χαρακτηριστικό που δεν καλύπτει η μάσκα, είναι σημαντικό να δείχνουν όμορφα και φρέσκα.

Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια πούδρα σταθεροποίησης.

Τι μακιγιάζ ματιών να επιλέξω φορώντας την μάσκα προστασίας;

Με την χρήση της μάσκας όλη η προσοχή εστιάζεται στα μάτια, γι’ αυτό το μακιγιάζ που θα επιλέξετε πρέπει να τα τονίζει.

Η πιο απλή εκδοχή είναι μόνο με μάσκαρα. Οι έντονες βλεφαρίδες θα δώσουν στο βλέμμα σας φρεσκάδα και ζωντάνια.

Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποια σκιά ματιών, μπορείτε να το κάνετε. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, με το φυσικό μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις να είναι ιδανικό για τις καθημερινές σας δραστηριότητες και τη δουλειά. Σε περίπτωση όμως που ψάχνετε για κάτι πιο έντονο, μπορείτε κάλλιστα να παίξετε και με τα χρώματα.

Εξίσου όμορφη πρόταση για το βάψιμο των ματιών αποτελεί και η χρήση του eyeliner. Δίνει ένταση στο βλέμμα χωρίς υπερβολές. Και μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με σκιά ματιών. Μπορεί και από μόνο του να κάνει τα μάτια σας εντυπωσιακά.

Κι αν η μαύρη γραμμή σας φαίνεται πολύ κλασσική επιλογή ή απλά ψάχνετε για κάτι πιο ξεχωριστό, μπορείτε να δοκιμάσετε τα χρωματιστά eyeliner.

Βάψιμο ματιών με προστατευτική μάσκα

Μην αμελήσετε το μακιγιάζ φρυδιών

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του προσώπου σας που πρέπει να προσέξετε είναι τα φρύδια. Πλαισιώνουν τα μάτια και κάνουν το βλέμμα πιο σαγηνευτικό.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε κάλο γέμισμα των φρυδιών σας για να τους δώσετε άψογο σχήμα, καλύπτοντας τα κενά που ενδέχεται να υπάρχουν. Έτσι το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας θα είναι πιο ολοκληρωμένο και εντυπωσιακό, ενώ τα μάτια σας θα φαίνονται πιο φρέσκα και όμορφα.

Βάψιμο χειλιών και προστατευτική μάσκα

Επειδή τα χείλη σας δεν θα φαίνονται, δεν είναι και απαραίτητο να τα βάψετε. Μπορείτε πολύ απλά να τα ενυδατώσετε με ένα lip balm ή να βάλετε ένα long lasting lipgloss. Έτσι, ακόμη κι όταν αφαιρέσετε τη μάσκα το μακιγιάζ σας δεν θα έχει φύγει και δεν θα έχει μουτζουρωθεί, ενώ τα χείλη σας θα δείχνουν ζουμερά και ενυδατωμένα.

Αν πάλι θέλετε να φορέσετε κάποιο κραγιόν, προτιμήστε ένα προϊόν μακράς διάρκειας σε nude αποχρώσεις που και πάλι δεν θα σας λερώσει.

Τέλος, για όσες λατρεύουν το χρώμα στα χείλη, υπάρχει και η επιλογή των lip stain που δεν φεύγουν εύκολα και δεν μουτζουρώνουν.

Ρουζ για χρώμα στα ζυγωματικά

Ακόμη κι αν είναι κρυμμένα πίσω από την μάσκα, τα ζυγωματικά σας θα φανούν μόλις την αφαιρέσετε.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν με μεγάλη διάρκεια που θα δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα και ηλιοκαμένη, αν θέλετε, όψη στο μακιγιάζ σας αναφέρει το beautetinkyriaki...

Και το σημαντικότερο όλων: Setting spray

Ψεκάζοντας με ένα setting spray το πρόσωπο σας, μπορείτε να κάνετε την βάση του μακιγιάζ σας πιο σταθερή και να αποφύγετε ατυχήματα όπως το να φύγει πάνω στη μάσκα 

Επομένως, μόλις τελειώσετε με το μακιγιάζ σας, ψεκάσετε το σπρέι σταθεροποίησης. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά φορέστε τη μάσκα σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ