Ο δόκτωρ της διατροφολογίας Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί αναλυτικά γιατί η βιταμίνη D είναι το πιο ισχυρό αντιφλεγμονώδες, ρυθμιστής του ανοσοποιητικού (Φωτό)

Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία,

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.

 

Αυτή η βιταμίνη διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προαγωγή της ανοσολογικής αντίδρασης.

 

Έχει τόσο αντιφλεγμονώδεις όσο και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες και είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση των αμυντικών συστημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι ενισχύει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των Τ-κυττάρων και των μακροφάγων, που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από τους παθογόνους οργανισμούς.

 

Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη D είναι άκρως σημαντική για την ανοσολογική λειτουργία.

 

Τα χαμηλά επίπεδά της έχουν συσχετιστεί με αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις, ασθένειες και ανοσολογικές διαταραχές. Για παράδειγμα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (COPD), καθώς και των ιογενών και βακτηριακών αναπνευστικών λοιμώξεων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων. ➡ Αυτή η βιταμίνη διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προαγωγή της ανοσολογικής αντίδρασης. ✅ Έχει τόσο αντιφλεγμονώδεις όσο και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες και είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση των αμυντικών συστημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. ✅ Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι ενισχύει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των Τ-κυττάρων και των μακροφάγων, που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από τους παθογόνους οργανισμούς. ➡ Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη D είναι άκρως σημαντική για την ανοσολογική λειτουργία. ↪ Τα χαμηλά επίπεδά της έχουν συσχετιστεί με αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις, ασθένειες και ανοσολογικές διαταραχές. Για παράδειγμα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (COPD), καθώς και των ιογενών και βακτηριακών αναπνευστικών λοιμώξεων. ↪ Επιπλέον, η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις αναπνευστικές λοιμώξεις. #logodiatrofis #diatrofi #nutrition #ygeia #diaitotherapeia #dietitian #diaita #healthyeating #health #healthylifestyle #eatright #grigorakis #covid19 #vitamind #βιταμίνες #βιταμινηD

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (@grigorakisdimitris) στις

Επιπλέον, η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ