Ο αγαπημένος chef Νίκος Θωμάς στην Κρήτη: Υπογράφει τη νέα γαστρονομική ταυτότητα στο πολυβραβευμένο Kapsaliana Village Hotel - Δημιουργικό twist & φρέσκα λαχανικά από τα μποστάνια του χωριού (Φωτό & Βίντεο)

Στην Κρήτη, σε έναν μικρό παράδεισο της φύσης, στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου...

Το Kapsaliana Village hotel ανοίγει το νέο κεφάλαιο στη γαστρονομία του, καλωσορίζοντας τον διακεκριμένο chef Νίκο Θωμά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

Με έμπνευση από την μακρά ιστορία του οικισμού, δημιούργησε τα μενού του εστιατορίου, ανανεώνοντας πλήρως την κουζίνα του ξενοδοχείου από το πρωινό και τα σνακς μέχρι το γεύμα, το δείπνο και τα cooking lessons. 

Ο πολυβραβευμένος σεφ ενθουσιάστηκε με τις τοπικές πρώτες ύλες, την φρεσκάδα από τα προϊόντα στα μποστάνια του χωριού, υπογράφοντας την gourmet εκδοχή των παραδοσιακών Κρητικών πιάτων.

Στο breakfast οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν παραδοσιακά και τοπικά προιόντα από τον μπουφέ στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου (θα σερβίρονται από το προσωπικό μας ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που επιβάλλονται λόγω  Covid – 19).

Το πρωινό μενού εμπλουτίζεται με τις à la carte εντυπωσιακές συνταγές αυγών σε ποικιλία επιλογών όπως: ποσέ με πέστροφα, τηγανητά με στάκα , ομελέτα με ανθότυρο και τυροζούλι, «νεράτα» με μανιτάρια και άρωμα τρούφας ή ποσέ με σταφίδες και κρητικό αβοκάντο.

Στο μεσημεριανό γεύμα ο σεφ δημιουργεί παράδοση αφού κλείνει το μάτι σε αντιπροσωπευτικές γεύσεις της Κρήτης, αφθονία σε μυρωδικά & βότανα για να αρτύσει μοσχίδα carpaccio ή ταρτάρ ολόφρεσκου ψαριού με ρακί και σφένδαμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨?Only 3 days to go ?? *Opening 1st of July*

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

Στο ψάρι του προσθέτει κρέμα ούζου και λαδολέμονο αχινού για εκείνο το ψαγμένο touch σε κάθε πιάτο που σερβίρει πλάϊ στην πισίνα η στις βεράντες και τους κήπους.

Σταμναγκάθι, ασκόλιμπροι, μάραθο, λουΐζα και τσιγαριαστά χόρτα έρχονται από την ανέγγιχτη Ρεθυμνιώτικη φύση και τα περιβόλια με αποτέλεσμα να γίνονται γαστριμαργικό παρεάκι με τσάτνευ ελιάς και καραμέλα σκόρδου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?* Opening 1st of July *? Set amidst the largest olive groves in Crete. ????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

Στο δείπνο, τα πιάτα του Νίκου Θωμά έχουν την αρχοντιά αλλά και την εκζήτηση των διακοπών αφού κάθε βράδυ είναι ξεχωριστό & οι παραθεριστές φτιάχνουν το άλμπουμ των αναμνήσεων τους. Ραβιόλι γεμιστό με κόκορα αλλά και ψάρι αλά πολίτα με αγγιναράκι κρητικό. Λένε, όσοι δοκίμασαν ότι τα ρεβύθια του με μεδούλι  και καραβίδα αλλά και η σούπα τσουκνίδας με αβοκάντο και ξινόγαλα θα αφήσουν εποχή...

,

Κάθε βράδυ το μενού εμπλουτίζεται από παραδοσιακά πιάτα ημέρας και επιλογές που προτείνει ο σεφ.

 

 

Στα νέα κρητικά ανταμώματα γεύσεων  συγκαταλέγονται το κουνέλι με εστραγκόν και αρνίσια μπόλια αλλά και το παρφέ από συκωτάκια πουλερικών που συναγωνίζονται στα πρώτα πιάτα το μοσχάρι ταρτάρ γιουβαρλάκια και την ντομάτα με αχινό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??? Dreaming☀️??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

 

‘Οσο για τα γλυκά , η cheffe pâtissier & δεξί του χέρι απογειώνει τους ουρανίσκους με ιδιαίτερες «συναντήσεις» στο επιδόρπιο, όπως , όταν το μήλο σμίγει με το παγωτό τριαντάφυλλο & η πικρή σοκολάτα ερωτεύεται το παγωτό μέλι... ενώ η πάβλοβα με φρούτα του δάσους  περιχύνεται με κρέμα βασιλικού...

Η γαστρονομία στα Καψαλιανά συμπληρώνεται με τα private dinners, τα cooking lessons & τα πικ νικ.

 

 

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ο Chef διαμορφώνει το Private Dinner αποκλειστικά για εσάς ενώ σερβίρεται στην ιδιωτική σας ταράτσα.

 

 

Cooking Lessοns:

Ο Executive Chef του Kapsaliana Village Hotel σας καλωσορίζει στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου μας και ξεκινάει το δίωρο μάθημα! Ας αρχίσουμε με μια περιήγηση στο μποστάνι, γεμάτο φρέσκα λαχανικά, φυλλώδη χόρτα, βρώσιμα πολύχρωμα λουλούδια, μεσογειακά φρούτα, κρητικές ελιές, καθώς και αρωματικά μαγειρικά βότανα και μπαχαρικά.

 

 

Όταν εντρυφήσετε στις οδηγίες, μάθετε Κρητικές τεχνικές, όπως τον τρόπο παρασκευής πραγματικής ζύμης, είστε έτοιμοι για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος: πώς να ψήνετε σωστά ή στην κατσαρόλα το κρέας, να προετοιμάζετε ορεκτικά και να μαγειρεύετε με βότανα και μπαχαρικά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

 

Προετοιμάστε ένα ολόκληρο γκουρμέ κρητικό μενού και απολαύστε από πρώτο χέρι αυθεντικές συνταγές που χρησιμοποιούνται από νοικοκυριά της Κρήτης και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Στο τέλος κάθε μαθήματος, θα έχετε δημιουργήσει πιάτα με γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση!

 

 

Πικ Νικ:

Θέλετε να κάνετε μια εκδρομή στα Κρητικά βουνά ή να περάσετε μία ολόκληρη μέρα στην παραλία; Η πρόθυμη ομάδα μας θα ετοιμάσει ένα νόστιμο πικ νικ για το καλάθι σας γεμάτο κρητικά σνακ και δροσιστικά ποτά. Το ‘Μενού’ του πικ νικ μας διαμορφώνεται με βάση τρεις επιλογές ενώ είναι διαθέσιμο και για χορτοφάγους:

Το Cretan, το Healthy & το Kapsaliana καλάθι, είμαστε βέβαια ότι θα καλύψουν όλα τα γούστα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

September evenings ✨??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

 

Να σας ανοίξουμε λοιπόν την όρεξη για πικ νικ;

Κρητική γραβιέρα ή άπαχο τυροζούλι;

Ψωμί προζυμένιο ή τραγανά παξιμάδια χαρουπιού?

Προσθέστε ελιές, ντοματίνια και άλλα λαχανικά της εποχής από τον κήπο μας. Σπιτικά αλλαντικά απάκι κοτόπουλο ή χοιρινό με μυρωδικά και μέλι.

Οι περίφημες Κρητικές πίτες με φρέσκια μυζήθρα, χόρτα και βότανα

Κλείστε το καλάθι σας με ολόφρέσκα φρούτα, ντόπιο κρασί ή δροσερά αναψυκτικά.

 

 

 

 Ποιός είναι ο σεφ μας Νίκος Θωμάς

Ο Chef μας Νίκος Θωμάς, ξεκίνησε πολύ νέος να εργάζεται σε υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Στα 14 χρόνια εμπειρίας του υπήρξε private Chef σε πολυτελείς θαλαμηγούς αλλά και consultant στην στρατηγική high end εστιατορίων. Διακρίθηκε και για το ρόλο του σαν F&B Manager σε δημοφιλή τηλεοπτικά Cooking Shows όπως το Masterchef. Επίσης έβαλε την υπογραφή του σε προτάσεις γαστρονομίας ως συντάκτης στο περιοδικό Γευσιγνώστης της εφημερίδας Το Βήμα. Το 2015 μαζί με την σύντροφο του και Chef Αλεξάνδρα έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα εγκαινιάζοντας το εστιατόριο Simul στο Κολωνάκι.

Marketing Manager - Επικοινωνία: Έλενα Τουπογιάννη

@kapsalianavillage instagram

Kapsaliana Village Hotel facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ