Αυτό το ντεκολτέ προκαλεί σάλο στο Παρίσι: Δεν επέτρεψαν στην 22χρονη φοιτήτρια να μπει στο Μusee d’ Orsay

Άναυδη έμεινε η φοιτήτρια... 

Την έντονη διαμαρτυρία μιας 22χρονης φοιτήτριας από τη Βρετανία προκάλεσε η απόφαση των υπευθύνων του μουσείου Ορσέ στο Παρίσι να μην της επιτρέψουν την είσοδο λόγω του φορέματός της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? Nous appelons au #boycott du musée d’orsay ? . Le @museeorsay, l’un des plus grands musées d’Europe pour sa période, qui se montre très problématique dans le combat féministe. ??? À la suite de la publication de cette jeune femme, @Jeavnne, @feministbosses et sa communauté ont été choqué de voir que le milieu artistique, une fois de plus, sexualise et ramène la femme au statut d’objet.?? Nous ne laisserons pas cela passer. ✊? La suite arrive. ✊? Partagez. ✊? #News #Information #breakingnews #Together #Feminisme #Girlpower #boycottmohalasquale #Feminist #Temoignage #Ensemble #museeorsay #boycottmuseeorsay #decollete #womensupportingwomen #non #itsnotok #itsnotokay #noustoutes #feministe #feminisme #femme #femmes #man #fyp #liketime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Feminist Bosses ✍? (@feministbosses) στις

Η 22χρονη Βρετανίδα φοιτήτρια Φιλολογίας, ονόματι Τζίνι, έμεινε άναυδη όταν της απαγόρευσα την  είσοδο του Μusee d’ Orsay, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Ο λόγος; To φόρεμα που φορούσε η νεαρή κοπέλα η οποία είχε έντονο ντεκολτε. 

Το προσωπικό του μουσείου της είπε ότι «οι κανόνες είναι κανόνες» και δεν την άφηναν να μπει. Η ίδια μάλιστα άριχσε να αισθάνεται άβολα όταν άρχισαν να την κοιτούν έντονα στο στήθος. 

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό», είπε η κοπέλα όταν αντιλήφθηκε τα βλέμματα του υπαλλήλου και άλλων συναδέλφων του καρφωμένα στο μπούστο της. «Ηρεμήστε, οι κανόνες είναι κανόνες», της είπαν. «Είχα την εντύπωση ότι όλοι κοιτούσαν τα στήθη μου. Δεν είμαι μόνον ένα κορμί.

 

Κάνοντας λόγο για «σεξουαλική διάκριση» η 22χρονη προσθέτει ότι την υποχρέωσαν να βάλει μια ζακέτα προκειμένου να της επιτρέψουν να μπει στο μουσείο αναφέρει το bbc.

Τα δικά σας δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα έπρεπε να αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβασή μου στην κουλτούρα και στη γνώση», ανέφερε η Τζίνι καταγγέλλοντας σεξουαλικές διακρίσεις εις βάρος της σε ανοικτή επιστολή της που έγινε viral.

Μετά το σάλο το μουσείο αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη τηλεφωνικώς από την 22χρονη, αλλά και με ανάρτηση στο Twitter. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ