Ο γκουρού της διαιτολογίας Τάσος Παπαλαζάρου μιλάει για τα συν και τα πλην των χαπιών αδυνατίσματος on camera

Δείτε τι μας συμβουλέυει

Tα κιλά είναι κάτι που απασχολούν πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θέλοντας να τα χάσουν γρήγορα και να απαλλαγούν από αυτά καταφεύγουν σε λύσεις που μπορεί να είναι καταστροφικές για την υγεία τους. 

Τα χάπια αδυνατίσματος είναι κάτι που ακούμε συχνά από άτομα που θέλουν να χάσου βάρος. Τι λέει όμως ο πασίγνωστος διαιτολόγος Τάσος Παπαλαζάρου για αυτά; 

Ναι ή όχι στα αδυνατιστικά χάπια;  Δείτε παρακάτω

O ίδιος επισημαίνει: Είναι στη φύση μας να αναζητούμε το εύκολο και γρήγορο, κι από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το αδυνάτισμα.

Έτσι, βομβαρδιζόμαστε καθημερινα με διαφημίσεις που αφορούν τη γρήγορη κι άκοπη απώλεια βάρους με "θαυματουργά" χάπια αδυνατίσματος..

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Είναι στη φύση μας να αναζητούμε το εύκολο και γρήγορο, κι από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το αδυνάτισμα. Έτσι, βομβαρδιζόμαστε καθημερινα με διαφημίσεις που αφορούν τη γρήγορη κι άκοπη απώλεια βάρους με "θαυματουργά" χάπια αδυνατίσματος.. 1 στους 3 που εχει ασχοληθεί με την απώλεια βάρους τα έχει δοκιμάσει. Είναι όμως αποτελεσματικά; H επιστημονική βιβλιογραφία δεν μας δίνει συστηματικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα των χαπιων στο αδυνάτισμα. Μάλιστα, το πολύ πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να είναι κι επικίνδυνα, καθώς χάπια που κυκλοφορούσαν για πολλα χρόνια, αποσύρθηκαν πολύ αργότερα απο την αγορα, έχοντας επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας σε άτομα που τα έπαιρναν. Αυτή τη στιγμή, η αλλαγή του τρόπου ζωής, μέσω ενός καλά σχεδιασμένου εξατομικευμένου διαιτολογίου μαζί με αύξηση της φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τους πυλώνες της πιο αποτελεσματικής και ασφαλής προσέγγισης στον έλεγχο βάρους. #drpapalazarou #nutrimed #dietitian #nutritionist #dietpills #scientist

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Anastasios Papalazarou (@dr.papalazarou) στις

 

1 στους 3 που εχει ασχοληθεί με την απώλεια βάρους τα έχει δοκιμάσει. Είναι όμως αποτελεσματικά; H επιστημονική βιβλιογραφία δεν μας δίνει συστηματικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα των χαπιων στο αδυνάτισμα. Μάλιστα, το πολύ πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να είναι κι επικίνδυνα, καθώς χάπια που κυκλοφορούσαν για πολλα χρόνια, αποσύρθηκαν πολύ αργότερα απο την αγορα, έχοντας επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας σε άτομα που τα έπαιρναν.

Αυτή τη στιγμή, η αλλαγή του τρόπου ζωής, μέσω ενός καλά σχεδιασμένου εξατομικευμένου διαιτολογίου μαζί με αύξηση της φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τους πυλώνες της πιο αποτελεσματικής και ασφαλής προσέγγισης στον έλεγχο βάρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ