Η τηλεθέαση του Big Brother μετά το σκάνδαλο & την αποχώρηση των χορηγών - Η αντίδραση της Μαρίας Συρεγγέλα

Πως συμπεριφέρθηκε το τηλεοπτικό κοινό μετά τον σάλο που προκλήθηκε;

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες για το Big Brother, με αφορμή τις εμετικές δηλώσεις του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί γυναικών και βιασμού.

Αν και ο παίκτης εκδιώχθηκε από το reality, οι χρήστες των social media συνεχίζουν να ζητούν την διακοπή του παιχνιδιού, ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι χορηγοί ξεκίνησαν να αποχωρούν.

Διαβάστε επίσης: Ο Big Brother & το εμετικό «αν δεν σου κάτσει βιασμός» προκάλεσαν δήλωση Πέτσα, πλημμύρισε το twitter εχθρούς του Κρητικού «λεβέντη» & εκδίωξή του (φωτό- βίντεο)

Πρόκειται για τις εταιρείες Espiel Home Details, Lechuza, Φυτώρια Αντεμισάρη Α.Ε., NEF NEF, Panda Sports, Rigas Furniture, Camelot, Candia και Doctor Plant. 

Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε χθες πως σταματά προσωρινά την live διαδικτυακή μετάδοση του reality, όμως τι νούμερα τηλεθέασης συγκέντρωσε το πρώτο επεισόδιο μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε;

Το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου το επεισόδιο του reality του ΣΚΑΪ κινήθηκε σε αρκετά υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αν και είχε μια μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σημείωσε 23,1% στο γενικό σύνολο και 23,9% στο δυναμικό κοινό. 

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook, η κ. Συρεγγέλα ανέφερε «Στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων καταδικάζουμε με οργή τα χυδαία και αδιανόητα σεξιστικά σχόλια παίκτη τηλεοπτικού reality που «νομιμοποιούν» μεταξύ άλλων το έγκλημα του βιασμού και περιμένουμε με τη σειρά μας την απάντηση του καναλιού και την διερεύνηση του ΕΣΡ.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου και στο άρθρο 17 προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι, τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κατάστρωση και την υλοποίηση πολιτικών και θέτουν κατευθυντήριες γραμμές και αυτορρυθμιστικά πρότυπα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και ενισχύουν το σεβασμό προς την αξιοπρέπειά τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ