Fresh φωτογράφιση για την Ηλέκτρα & την Γκάια Μερκούρη μαζί με την μαμά τους Δωροθέα - Οι Ελληνοιταλίδες καλλονές & η ζωή τους (φωτό)

Συνειδητοποιημένες και υπέροχες οι κόρες της Δωροθέας Μερκούρη... 

Η Ελληνοιταλίδα καλλονή Δωροθέα Μερκούρη πόζαρε με τις δύο κόρες της, την 20χρονη Ηλέκτρα και την 16χρονη Γκάια για το εξώφυλλο του περιοδικού "The Fresh Paper" - το περιοδικό των ζαχαροπλαστείων Fresh, που ανήκουν στον σύζυγο της Βίκυς Καγιά, Ηλία Κρασσά. 

Μαμά και κόρες μίλησαν στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και πόζαραν στον φακό του φωτογράφου Θανάση Κρίκη, ενώ το μακιγιάζ τους επιμελήθηκε ο Freddy Kalobratsos και τα μαλλιά τους ο Χρύσανθος Σμυρναίος. 

Μιλώντας για την "Generation Z", τη γενιά στην οποία ανήκουν η Ηλέκτρα και η Γκάια Μερκούρη - Stegerhoek φαίνεται πως... διαφωνούν.

Διαβάστε επίσης: Ηλέκτρα Stegerhoek: Η 20χρονη κόρη της Δωροθέας Μερκούρη είναι μία καλλονή - Μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί, ζει μόνιμα στο Άμστερνταμ (φωτό - βίντεο)

«Με ενθουσιάζει ότι ανήκω στο κομμάτι του πληθυσμού που αλλάζει τον κόσμο... Η Generation Z μπορεί να φαντάζει σε πολλούς υλιστική, ματαιόδοξη ή εγωκεντρική. Παρ' όλα αυτά η γενιά μας είναι η πλέον ενωμένη παγκοσμίως λόγω των social media» τονίζει η Ηλέκτρα και συνεχίζει «Έχουμε τη δύναμη να διαδώσουμε ένα καλό μήνυμα και αυτή είναι ουσιαστικά η καλή πλευρά των social media».

«Θέλω να προωθήσω το καλό μήνυμα» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως θεωρεί ότι η γενιά της θα φέρει «έναν αέρα αλλαγής». 

Αντίθετα, η Γκάια λέει πως θα προτιμούσε να είχε γεννηθεί τη δεκαετία του '60!

«Για να πω την αλήθεια μισώ τη γενιά μου και παραπονιέμαι διαρκώς για αυτή στους γονείς μου... Πιστεύω πως ο κόσμος έχει σταματήσει να εκφράζει την άποψή του και αρέσκεται στο να κάνει τα ίδια πράγματα που κάνουν όλοι οι άλλοι γύρω του» αναφέρει και συνεχίζει «Προφανώς, αυτό είναι απόρροια των social media και των influencers, καθώς οι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με την εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν... Η γενιά μου υποφέρει από την εμμονή του να είσαι ταιριαστός με μια κατάσταση και να δείχνεις ότι είσαι "κάπως". Πολύ συχνά λέω στους γονείς μου πως θα ήθελα να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '60». 

Η Δωροθέα Μερκούρη αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός πως βασικό της μέλημα είναι να έχει την απαραίτητη συναισθηματική ωριμότητα στη ζωή της, ενώ μιλά και για τις δύο κόρες της.

«Νιώθω πως η μητρότητα είναι σημαντική παράμετρος για μένα, αλλά κυρίως θέλω να έχω συναισθηματική ωριμότητα... Το ότι έχω δύο κορίτσια, τα οποία έχουν μπροστά τους ολόκληρη τη ζωή, με διδάσκει ότι πρέπει να είμαι δυνατή, να έχω αντοχή στη δοκιμασία που περνάμε όλοι μαζί...» τονίζει. 

«Η Ηλέκτρα και η Γκάια είναι πολύ συνειδητοποιημένες σε σχέση με το τι γίνεται στον κόσμο, σε ό,τι αφορά την προστασία του πλανήτη των δασών και των ζώων. Αγαπάνε την Ευρώπη, είναι και αισθάνονται πολίτες του κόσμου και παρ' όλο που έχουν και αμερικανική υπηκοότητα, δεν επέλεξαν την Αμερική για τις σπουδές τους... Έχουν άποψη για αυτό. "Με τον Ντόναλντ Τραμπ, Αμερική όχι" μου είπαν» ανέφερε η Δωροθέα Μερκούρη. 

«Δεν ζουν και δεν εργάζονται ως Ελληνίδες ή Ιταλίδες, αλλά ανήκοντας σε έναν κόσμο που είναι πλέον ενωμένος...» συμπλήρωσε η υπερήφανη μαμά για τα πανέμορφα και άκρως συνειδητοποιημένα κορίτσια της. 

Όσο για το που θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον; Η 20χρονη Ηλέκτρα λέει «Ιδανικά θα μου άρεσε μετά από όλο αυτό που περνάμε, να ζήσω κάπου όπου θα έχει ζέστη όλο τον χρόνο, να περπατάω ξυπόλητη και να φοράω το μπικίνι μου καθώς το σπίτι μου θα είναι δύο βήματα από τη θάλασσα...». 

Από την πλευρά της, η Γκάια τονίζει πως δεν θα ήθελε να ζει σε έναν πλανήτη που χειροτερεύει. «Βλέπω τον εαυτό μου να σπουδάζει κάτι σχετικό με τον κινηματογράφο, μάλλον σκηνοθεσία, καθώς είμαι φανατική όλων των κλασικών ταινιών που σκηνοθέτησαν μύθοι του σινεμά..» τονίζει το 16χρονο κορίτσι, ενώ ονειρεύεται την ημέρα που θα ξεκινήσει και εκείνη τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όπου φοιτά ήδη η μεγαλύτερη αδελφή της. 

Τα δύο κορίτσια μιλούν με λατρεία για την μαμά τους. «Η μαμά μου δεν μοιάζει με καμία άλλη... Θα έλεγα ότι την θαυμάζω...» λέει η Γκάια, αναφερόμενη και στην «ιταλική τρέλα» της Δωροθέας, ενώ η εικόνα της μαμάς τους που κρατούν και οι δύο είναι στην κουζίνα, να μαγειρεύει πάστα και να τραγουδά!

Τα δύο νεαρά και πανέμορφα κορίτσια έχουν μεγάλα όνειρα για το μέλλον, επιθυμώντας να "αφυπνίσουν" την ανθρωπότητα... 

«Θα ήθελα να αφυπνίσω την ανθρωπότητα σε ό,τι αφορά στη σοβαρότητα του να μένουμε ενωμένοι... Η ενότητα είναι πιο σημαντική από όσο πιστεύουμε, είναι η ώρα που πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί» λέει η Ηλέκτρα. 

«Ο κόσμος βαδίζει προς την καταστροφή» τονίζει με τη σειρά της η Γκάια, «Αυτό που μάλλον θα ζητούσα από τη γενιά μας να κάνει θα ήταν να ανοίξει τα μάτια της και να δει τα θαύματα του κόσμου, να καταλάβει πως υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από μια οθόνη και μια ωραία influencer». 

(Photo: The Fresh Paper/ Θανάσης Κρίκης)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ