Θλίψη στον χώρο του πολιτισμού: Πέθανε από κορωνοϊό η γνωστή σκηνογράφος & ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου

Άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού... 

Η σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή, μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ο τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, Γιάννης Αναστασάκης.

«Η αγαπημένη μας Ιουλία Σταυρίδου μας άφησε... Πάλεψε πολύ, αλλά δεν τα κατάφερε. Μια σπουδαία σκηνογράφος κι ενδυματολόγος, μια σπουδαία φίλη για πολλούς απο μας. Ένα χαμόγελο και μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, δίπλα μας πάντα όποτε χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ο covid19 ήταν πιο δυνατός...» έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

 

Η Αγαπημένη μας Ιουλία Σταυρίδου μας άφησε... Πάλεψε πολύ, αλλά δεν τα κατάφερε. Μια Σπουδαία σκηνογράφος κι...

Δημοσιεύτηκε από Yannis Anastasakis στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η Ιουλία Σταυρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Conservatoire du Theatre του Παρισιού.

Εργάστηκε στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως το «Χάππυ Νταίη» του Παντελή Βούλγαρη και το «Δι Ασήμαντον Αφορμήν» του Τάσου Ψαρρά, που αποτέλεσαν την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας με πολλές συνεργασίες με τους παραπάνω σκηνοθέτες, αλλά και με άλλους δημιουργούς.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Ιουλίας Σταυρίδου Ο θάνατος της Ιουλίας Σταυρίδου από την πανδημία του Covid-19...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Λάκη Παπαστάθη, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, τον Γιάννης Οικονομίδη και τον Κώστα Γαβρά. 

 

Και εξαιρετική Δασκάλα η Ιουλία.

Δημοσιεύτηκε από Yannis Anastasakis στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η τελευταία της δουλειά στο σινεμά ήταν τα σκηνικά για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» και τα κοστούμια για την «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, για την οποία, μάλιστα, κέρδισε και το Βραβείο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

To αφιερώνω στην ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ, την ενδυματολόγο της "ΕΥΤΥΧΙΑΣ" (κι όχι μόνο...) που έφυγε από τον covid, αυτόν που δεν..υπάρχει..... ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε από Panagiotis Timogiannakis στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

Στη μακρόχρονη πορεία της στον κινηματογράφο και το θέατρο απέσπασε πολλές διακρίσεις καθώς και τον θαυμασμό και την εκτίμηση των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε. 

 

Στο καλό γλυκιά μου Ιουλία.(Από το "Γράμμα της Άννας" της Ιωάννας Σπηλιοπούλου)

Δημοσιεύτηκε από Maria Filippou στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Μεγαλη απώλεια...απεραντη θλιψη

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Η Ιουλια Σταυριδου , εξαιρετικη σκηνογράφος και ενδυματολόγος έφυγε νικημένη από το COVID-19...... θα μπορούσε να ζήσει...

Δημοσιεύτηκε από Γιολάντα Μπαλαούρα στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Ιουλία Σταυρίδου... Η φιλία μου με την Ιουλία ξεκίνησε με τον απεριόριστο θαυμασμό για το μεγάλο της ταλέντο, όμως πήρα...

Δημοσιεύτηκε από Ioanna Papantoniou στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Η ξεχωριστή, η πολυβραβευμένη, η ακάματη σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου, η ακριβή φίλη του Νίκου, η αγαπημένη των σκηνοθετών, το πρώτο δικό μας θύμα του κορονοϊού. Μας άφησε σήμερα στη "Σωτηρία".

Δημοσιεύτηκε από Μάρω Δούκα στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της «Η Ιουλία Σταυρίδου φιλοτέχνησε επί δεκαετίες για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρισκόταν διαρκώς πίσω από την κάμερα, πίσω από τη σκηνή. Η δουλειά της όμως στη σκηνογραφία και στα κοστούμια, διαμόρφωσε τους χώρους, την εικόνα και την προσωπικότητα των ηρώων που πρωταγωνίστησαν στις παραστάσεις και στις ταινίες που φέρουν την υπογραφή της. Τους έδωσε ζωή, χρώμα, υφή...».

«Αγαπητή συνεργάτις στις κινηματογραφικές και στις θεατρικές παραγωγές, αγαπημένη καθηγήτρια για τους μαθητές της, η πολυβραβευμένη Ιουλία Σταυρίδου είχε καθοριστική συμβολή στην αισθητική πρόταση δεκάδων ταινιών και παραστάσεων. Η απουσία από τον πρόωρο χαμό της, θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολλούς φίλους της» συμπλήρωσε. 

(Photo: Eurokinissi)

Η Ιουλία Σταυρίδου ήταν ομότιμη καθηγήτρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ όπου δίδαξε από το 2005.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ