Good News: Καρέ – καρέ η παράδοση 18 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη – Το μετρό πήρε μπροστά

Με 18 λεωφορεία εξοπλίζεται ο στόλος του ΟΑΣΘ.... 

Συνολικά 18 λεωφορεία προστίθενται στον στόλο του ΟΑΣΘ. Τα 4 προέρχονται από την Λειψία και τα υπόλοιπα έρχονται στην πόλη μετά τον διαγωνισμό leasing, που έγινε τον Μάιο.

Η παρουσίαση των λεωφορείων έγινε στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που θέλει να λέγεται η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Εμείς παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη με 212 λεωφορεία. Σήμερα κυκλοφορούν 350. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όσα δηλαδή χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για να έχει σοβαρές, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Το μακροπρόθεσμο είναι ο μεγάλος διαγωνισμός για ανανέωση του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να προσπεράσουμε το πρόβλημα που είχαμε, ένα πρόβλημα απίστευτης υποεπένδυσης των τελευταίων πέντε ετών», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

Eurokinissi

Από την πλευρά του, ο δημαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «τα λεωφορεία αυτά είναι μια ανακούφιση, μια ανάσα για τις μεταφορές για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Κάθε μέρα θα αγωνιζόμαστε έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί , όχι μόνο με αυτές τις προσωρινές αλλά καθοριστικά ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει μαζικές μεταφορές, οι οποίες αξίζουν σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη».

«Σε λίγο στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία από ότι έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν. Υπάρχει μακρύς δρόμος για την αναδιοργάνωση του οργανισμού», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

«Σε όλες τις γραμμές θα έχουμε εγκατάσταση λεωφορείων. Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι ο μεγαλύτερος χρήστης των αστικών συγκοινωνιών και σε εκείνες εστιάζουμε τον σχεδιασμό μας», τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Με επιβάτη τον Κ.Καραμανλή, η πρώτη διαδρομή συρμού του Μετρό

Στις ράγες του Αμαξοστασίου της Πυλαίας κινήθηκε σήμερα για πρώτη φορά ο ένας από τους συρμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, που διήνυσε μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω στη γραμμή, με πρώτους επιβάτες τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Καραγιάννη, τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και στελέχη της κατασκευάστριας των βαγονιών, Hitachi.

Ο συρμός, συνολικού μήκους 60 μέτρων, που αποτελείται από τέσσερα βαγόνια μήκους 15 μέτρων έκαστο, κινήθηκε με μέγιστη ταχύτητα 7 χιλιομέτρων στο test track (κανονικά, στη σήραγγα, θα φτάνει τα 80 χλμ/ώρα), πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρώτη διαδρομή του με ...επιβατικό κοινό, αφού μέχρι στιγμής είχαν επιβιβαστεί σε αυτόν εν κινήσει κυρίως στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι δοκιμές των συρμών άρχισαν πριν από έναν μήνα περίπου, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Ταχιάος.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ