Πλεξούδα καταρράκτης: Δημιουργία βήμα βήμα & εντυπωσιακές παραλλαγές – Trendy χτενίσματα (Φωτό - Βίντεο)

Υπέροχα σχέδια...

Αν ψάχνετε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας, τότε η πλεξούδα καταρράκτης, γνωστή και ως waterfall braid, θα σας δώσει την λύση. Πρόκειται για ένα στυλ χτενίσματος που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. 

Μαθαίνοντας το πως γίνεται μια πλεξούδα καταρράκτης μπορείτε να κάνετε όχι μόνο την κλασσική εκδοχή της, αλλά πολλές ακόμη εντυπωσιακές παραλλαγές.

Χρησιμοποιήστε τα βήματα για την δημιουργία μιας πλεξούδας καταρράκτη για να φτιάξετε εντυπωσιακές αλογοουρές, half up, αλλά και κότσους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε φτιάχνοντας μια πλεξούδα καταρράκτη και στη συνέχεια να δημιουργήσετε οποιοδήποτε χτένισμα θέλετε, περιλαμβάνοντας μέσα και την πλεξούδα που έχετε δημιουργήσει προηγουμένως.

Η πλεξούδα καταρράκτης μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός casual χτενίσματος, αλλά και να ολοκληρώσει ένα επίσημο ή νυφικό χτένισμα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν βήμα βήμα την δημιουργία τριών διαφορετικών ειδών πλεξούδας καταρράκτη, καθώς και μια συλλογή με φωτογραφίες από παραλλαγές της συγκεκριμένης κοτσίδας.

Γαλλική πλεξούδα καταρράκτης με απλά βήματα

Η πλεξούδα καταρράκτης μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με ίσια, όσο και με σγουρά μαλλιά. Στο βίντεο του youtube που ακολουθεί θα δείτε με απλά βήμα βήμα την βασική τεχνική δημιουργίας της πλεξούδας καταρράκτη.

 

1. Ξεκινήστε κάνοντας μια πλάγια χωρίστρα στα μαλλιά σας και ξεμπερδεύοντας τα καλά.

2. Πιάστε μια τούφα από τα μαλλιά της φράντζας σας και χωρίστε την σε τρία μέρη.

3. Αρχίστε να πλέκετε μια κλασσική πλεξούδα φέρνοντας το αριστερό μέρος πάνω από το μεσαίο και στη συνέχεια το δεξί στη μέση (από πάνω).

4. Μετά πάρτε πάλι το αριστερό πλέον μέρος, ενισχύοντας το με λίγα μαλλιά ακόμη και φέρτε το στη μέση από πάνω. Αφήστε το δεξί μέρος κάτω, πιάστε μια καινούργια τούφα από τα δεξιά και φέρτε την στη μέση.

5. Ενισχύστε και πάλι με μια μικρή τούφα το αριστερό μέρος και φέρτε το στη μέση. Αφήστε και πάλι το δεξί μέρος κάτω και πιάστε μια καινούργια τούφα για να την φέρετε στην μέση.

6. Συνεχίστε έτσι μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Εκεί ασφαλίστε τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι.

Πλεξούδα καταρράκτης με κόμπους – Μια εντυπωσιακή παραλλαγή και ο τρόπος δημιουργίας της

Αυτή είναι η βασική τεχνική για να φτιάξετε μια εύκολη πλεξούδα καταρράκτη με κόμπους, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την δημιουργία πολλών εντυπωσιακών χτενισμάτων για κάθε περίσταση. Δείτε το βίντεο με τα βήματα για το πως φτιάχνεται μια πλεξούδα καταρράκτης με κόμπους.

1. Αφού χτενίσετε καλά τα μαλλιά σας και τα ξεμπερδέψετε πλήρως, πιάστε δυο μικρές τούφες από το ένα πλάι του κεφαλιού σας.

2. Σταυρώστε τις μεταξύ τους, έχοντας από κάτω την μπροστινή τούφα.

3. Στη συνέχεια, πάρτε την τούφα που είναι από κάτω και γυρίστε την προς τα μέσα (δείτε το βίντεο για την ακριβή κίνηση), κάνοντας έναν κόμπο και κρατήστε την μπροστά.

4. Έχοντας την άλλη τούφα και παίρνοντας ακόμη μία κάντε την ίδια κίνηση. Σταυρώστε και περάστε από μέσα. Σε αυτή την φάση θα έχετε δημιουργήσει δυο θηλιές και δυο τούφες που κρέμονται.

5. Συνεχίστε με αυτό τον απλό τρόπο μέχρι το τέλος και ασφαλίστε με ένα τσιμπιδάκι.

Πλεξούδα καταρράκτης σχοινί

Η πλεξούδα καταρράκτης με δύο σκέλη είναι μια ακόμη εύκολη παραλλαγή. Στην προκειμένη περίπτωση θα δούμε ένα απλό χτένισμα σε μακριά μαλλιά με μπούκλες. Ωστόσο, η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όποιο μήκος κι αν έχουν τα μαλλιά σας. Δείτε βήμα βήμα τον τρόπο δημιουργίας της στο βίντεο που ακολουθεί:

Εντυπωσιακά χτενίσματα βασισμένα στην πλεξούδα καταρράκτη

Χτενίσματα απλά και εντυπωσιακά, ιδανικά για κάθε μήκος μαλλιών (κοντά, μέχρι τον ώμο ή μακριά), που μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση. Κάποιες από τις παραλλαγές της πλεξούδας καταρράκτη που ακολουθούν είναι ιδανικές ακόμη και για νυφικά χτενίσματα, αναφέρει το beautetinkyriaki.

Πλεξούδα καταρράκτης (1)

Πλεξούδα καταρράκτης (2)

Πλεξούδα καταρράκτης (3)

Πλεξούδα καταρράκτης (4)

Πλεξούδα καταρράκτης (5)

Πλεξούδα καταρράκτης (6)

Πλεξούδα καταρράκτης (7)

Πλεξούδα καταρράκτης (8)

Πλεξούδα καταρράκτης (9)

Πλεξούδα καταρράκτης (10)

Πλεξούδα καταρράκτης (11)

Πλεξούδα καταρράκτης (12)

Πλεξούδα καταρράκτης (13)

Πλεξούδα καταρράκτης (14)

Πλεξούδα καταρράκτης (15)

Πλεξούδα καταρράκτης (16)

Πλεξούδα καταρράκτης (17)

Πλεξούδα καταρράκτης (18)

Πλεξούδα καταρράκτης (19)

Πλεξούδα καταρράκτης (20)

Πλεξούδα καταρράκτης (21)

Πλεξούδα καταρράκτης (22)

Πλεξούδα καταρράκτης (23)

Πλεξούδα καταρράκτης (24)

Ιδανικά χτενίσματα για όλες τις περιστάσεις…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ