Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Τα πιο πρακτικά & λειτουργικά tips οργάνωσης για κάθε δωμάτιο

Πώς θα μπορούσατε να είστε δημιουργικοί, αν η ντουλάπα σας ξεχειλίζει και η κουζίνα σας είναι πλήρως ακατάστατη;

Ένας οργανωμένος χώρος σημαίνει πως αυτός που ζει μέσα του έχει τη δυνατότητα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Πώς θα μπορούσατε να είστε δημιουργικοί, αν η ντουλάπα σας ξεχειλίζει και η κουζίνα σας είναι πλήρως ακατάστατη; Πώς θα μπορούσατε να ξεκουραστείτε καλά το βράδυ, αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μέσα στην ακαταστασία; Ένα οργανωμένο σπίτι σας κάνει  παραγωγικούς. Γι αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο πρακτικά tips οργάνωσης για κάθε χώρο του σπιτιού. Είναι αυτά που προτείνουν οι επαγγελματίες και που σίγουρα θα σας αποζημιώσουν.

 

Είσοδος Η είσοδος των σπιτιών είναι συνήθως ακατάστατη γιατί τα πράγματα δεν έχουν τον χώρο τους. Τη λύση μπορούν να δώσουν οι κρεμάστρες στον τοίχο, τα organizers περιοδικών και λογαριασμών. Ακόμα και ένα καλάθι ακουμπισμένο πάνω στο τραπέζι, μπορεί να βοηθήσει. Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα παπούτσια στις ντουλάπες του υπνοδωματίου για να μη μοιάζει η είσοδος του σπιτιού με βομβαρδισμένο –από παπούτσια- τοπίο.

 

Μπάνιο Γενικά, τα μπάνια έχουν περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους, γι'αυτό κρατήστε σε αυτά μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά. Πετάξτε παλιά μέικαπ και ληγμένα φάρμακα και γενικά ξεφορτωθείτε ό,τι δεν σας είναι απαραίτητο. Οι γάντζοι στους τοίχους μπορούν να διευκολύνουν ιδιαίτερα την οργάνωση στο μπάνιο. Μπορείτε να κρεμάσετε πετσέτες ή ακόμα και κοσμήματα την ώρα που κάνετε μπάνιο.

 

Κουζίνα Η κουζίνα σας πρέπει να φαίνεται καθαρή και τακτοποιημένη με την πρώτη ματιά. Η ακαταστασία στην κουζίνα πηγάζει κυρίως από το γεγονός πως κάποια πράγματα δεν έχουν τη θέση τους. Αν υπάρχουν πράγματα που δεν ανήκουν στον χώρο της κουζίνας, απομακρύνετέ τα και βρείτε τη θέση τους. Βάλτε τάξη στα τρόφιμα. Πετάξτε τα ληγμένα, ομαδοποιήστε τα, χρησιμοποιήστε βάζα με ετικέτες. Η διαφορά θα είναι αισθητή.

 

Υπνοδωμάτιο Ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο θα σας καλωσορίσει μετά από μια κουραστική μέρα. Κρατήστε όσο λιγότερα πράγματα μπορείτε στο υπνοδωμάτιο. Στο κομοδίνο, για παράδειγμα, έχετε μόνο τα γυαλιά σας και το βιβλίο που διαβάζετε. Κατά τ’ άλλα, τον μεγαλύτερο χώρο σε ένα υπνοδωμάτιο τον πιάνει το κρεβάτι – αφιερώστε λίγο χρόνο για να το στρώσετε. Για να παρακινηθείτε, θυμηθείτε πώς νιώθετε κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα ωραίο ξενοδοχείο.

Καθιστικό Τι κάνετε στο καθιστικό σας; Πώς περνάτε τον χρόνο σας; Οι απαντήσεις αυτές θα σας καθοδηγήσουν για το πώς να το τακτοποιήσετε. Για παράδειγμα, αν περνάτε τον χρόνο σας χαλαρώνοντας, διαβάζοντας ή βλέποντας τηλεόραση, φροντίστε να έχετε άνετα μαξιλάρια, organizer περιοδικών και έναν δίσκο που θα βάζετε όλα τα τηλεκοντρόλ σας. Προμηθευτείτε κουτιά και καλάθια που ταιριάζουν στο στιλ σας (μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε μάλλινα ή ψάθινα καλάθια για έξτρα στιλ) και δημιουργείστε έναν χώρο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει.

Τι να ΜΗΝ κάνετε

Οργανώστε πρώτα και μετά βγείτε για ψώνια Μην πάτε να αγοράσετε πρώτα δεκάδες κουτιά και καλάθια αποθήκευσης πριν ξεκαθαρίσετε πρώτα τον χώρο σας. Αφού κάνετε το ξεκαθάρισμά σας βγείτε στα μαγαζιά και πάρτε αυτά που χρειάζεστε. Και οικονομία θα κάνετε και δεν θα ξεμείνετε με κουτιά που δεν θα ξέρετε που να χρησιμοποιήσετε.

Μην υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να κάνετε Μην πείτε πώς θα αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα για να οργανώσετε όλο το σπίτι. Πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν την ενέργεια να αφιερώσουν 8 ώρες στην οργάνωση του σπιτιού. Κατά πάσα πιθανότητα μετά από μερικές ώρες (2-3) θα κουραστείτε και δεν θα θέλετε να συνεχίσετε. Αφιερώστε 2-3 ώρες στην οργάνωση ενός χώρου και ασχοληθείτε μια άλλη μέρα με κάποιο άλλο δωμάτιο, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα Μην σκεφτείτε πώς μόλις οργανώσετε τον χώρο σας, τελειώσατε. Κάποια στιγμή -μπορεί και αρκετά σύντομα- να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές διαδικασίες οργάνωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ