Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο - Παράταση των μέτρων προστασίας για 14 ημέρες

Παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα...

Την παράταση των μέτρων προστασίας για 14 ημέρες, αλλά και έκτακτα μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα, γνωστοποίησε τη διακοπή από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου των πτήσεων από την Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού σημείωσε ότι «όλοι μας έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της κοινής προσπάθειας», έδωσε έμφαση στην ατομική ευθύνη, αναφέροντας ως παράδειγμα μερικά περιστατικά που άτομα θετικά στον κορονοϊό δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα κάτωθι μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σχέδιο δράσης για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε γηροκομεία

Σε τρεις άξονες κινούνται τα μέτρα για την προστασία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), που ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας covid-19.

Πρώτον, επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας ΜΦΗ και χρονίως πασχόντων, δεύτερον, εντατικοποίηση και συστηματικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης στις οδηγίες του ΕΟΠΥ και τρίτον εντατικοποίηση διενέργειας μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του ιού.

 

 

Τα μέτρα αφορούν τόσο την εκπαίδευση και τον έλεγχο του προσωπικού, όσο και τους επισκέπτες των Μονάδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ