Κορωνοϊός: Πώς θα γίνεται η χρήση μάσκας στα σχολεία - Πόσες θα δοθούν ανά μαθητή & τι τύπου θα είναι (Φωτό & Βίντεο)

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα των ημερών, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως θα δίνονται δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας”.

Η υφυπουργός τόνισε πως θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και πως το υπουργείο θα εφαρμόσει τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

 

Επίσης, υπογράμμισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική και ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες.

 

Ενώ επισήμανε, ότι μέχρι στιγμής, η ημερομηνία έναρξης των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Για τις περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στην τάξη, η υφυπουργός Παιδείας σχολίασε στο OPEN πως οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους.

 

“Πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα”, ανέφερε.

Πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς. “Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ