Πώς θα έχω ενέργεια; - Αυτοί είναι οι 7 τρόποι για τόνωση!

Τα καλά νέα είναι ότι το να έχετε ενέργεια σε ότι κάνετε από τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι μέχρι να κοιμηθείτε ξανά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται

Μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά, γι΄ αυτό ξεκινήστε με αυτά τα επτά:

1. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά το πρωί

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όλοι χρειαζόμαστε περισσότερα λαχανικά.

Ακούγεται πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, έτσι δεν είναι; Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να ξεκινήσετε προσθέτοντας μερικά φρούτα και λαχανικά στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας που θα σας γεμίσει ενέργεια πριν καν φύγετε από το σπίτι.

Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά θα εμπλουτίσουν τη διατροφή σας με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Η Shanna Levine MD, μια εκπαιδεύτρια της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά, λέει ότι τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα νωρίς την ημέρα αυτό μας βοηθάει να αποφύγουμε την κατανάλωση συσκευασμένων «ψεύτικων τροφίμων»  που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή διατροφική αξία.

2. Φάτε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι «διπλή νίκη» διότι σας κρατά ικανοποιημένους και δεν σας βαραίνει λέει η Keri Glassman.

Επειδή αφομοιώνονται και μεταβολίζονται διαφορετικά από τους υδατάνθρακες σας βοηθά να αποφύγετε το λήθαργο μετά το φαγητό.

Γι’ αυτό προσπαθήστε να την προσθέσετε λίγο σε κάθε γεύμα, αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ απλά όπως προσθέτοντας ξηρούς καρπούς στη βρώμη ή ένα βραστό αυγό στο απογευματινό σας. «θα αποφύγετε το ληθαργικό αίσθημα και δεν θα πέσετε με τα μούτρα στο καλάθι με το ψωμί».

3. Δημιουργήστε μια ρουτίνα και επιμείνετε σε αυτή

«Εμείς, ως ανθρώπινα όντα, μας είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα και προτιμούμε απλώς να κάνουμε και να τρώμε ό,τι θέλουμε.» λέει ο Levine.

Παρ ’όλα αυτά αν πιέσετε τον εαυτό σας να σηκωθεί νωρίτερα για να ετοιμάσει ένα smoothie, ή να πηγαίνει για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ αυτά θα ενισχύσουν τις καλές σας συνήθειες και αυτό θα βοηθήσει να προσθέσετε ηρεμία και ανανέωση στη μέρα σας.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκωθείτε νωρίτερα.

Εξάλλου, το να πετάγεστε από το κρεβάτι για να κλείσετε το ξυπνητήρι, να κάνετε γρήγορα ένα ντους και να τρέξετε έξω από την πόρτα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια ομαλή και επιτυχημένη ημέρα.

4. Πάρτε την τσάντα του γυμναστηρίου στη δουλειά

Τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης στην πνευματική υγεία δεν αποτελούν έκπληξη.

Η γυμναστική μας ηρεμεί, μας ξυπνά και ενισχύει τον εγκέφαλό μας. Αλλά στην πραγματικότητα βρίσκουμε χρόνο για να γλιστρήσουμε σε μια συνεδρία ιδρώτα;

Για να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε τα βάρη από τις μπύρες μετά τη δουλειά, πάρτε τα  απαραίτητα για την προπόνησή σας στο γραφείο.

«Δεν δίνεται την επιλογή στον εαυτό σας να πάρει μια ανθυγιεινή επιλογή» λέει ο  Levine. Διότι, ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν πηγαίνει σπίτι κάθεται στον καναπέ και λέει «Τώρα θέλω να πάω στο γυμναστήριο».

5. Πίνετε το νερό σας

«Το σώμα σας δεν θα λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, χωρίς να είναι σωστά ενυδατωμένο,» λέει ο Γκάσμαν, ο οποίος προσθέτει ότι η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ληθαργικά.

Επίσης, συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα και οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση τροφής κατά λάθος.

Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν πίνετε ζαχαρούχα ποτά ή αναψυκτικά. Η υπερφόρτωση αυτή με υδατάνθρακες θα σημαίνει σχεδόν σίγουρα μια καταστροφή αργότερα.

6. Αγκαλιάστε τον πειρασμό

Θέλετε να αποκτήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς να βασανιστείτε; «Είναι εντάξει να ενδώσετε σε έναν πειρασμό από τη στιγμή που αυτός δεν είναι υπερβολικός» λέει ο Levin.

Θα πρέπει να μείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας λέει. «Για την  επίτευξη αυτού του στόχου δεν πρέπει να βασανιστείτε και να το κάνετε τρόπο ζωής σαν αγγαρεία».

Έτσι φάτε το burger απλά βεβαιωθείτε ότι θα ασκηθείτε εκείνη την ημέρα.

7. Ξυπνήστε με τον Ήλιο

Ο ύπνος είναι πολύ ισχυρός: ενώ εσείς κοιμάστε, το σώμα σας μπορεί να θεραπεύει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες της ημέρας. Αυτό σας ενεργοποιεί και σας αναζωογονεί, τροφοδοτώντας την ημέρα σας.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς το αμελούμε. Αν αποσπάσετε επτά με οκτώ ώρες, για να επαναφέρετε τον ύπνο σας. Ο στόχος σας είναι να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα που είναι περισσότερο σε συγχρονισμό με το φως της ημέρας, όπως αναφέρει το logodiatrofis.gr. 

Θα πρέπει να κάνεις τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ξεκουράζεσαι καθώς ο ήλιος δύει, λέει ο Levine. "Το σώμα σας παίρνει ότι επιπλέον ενέργεια από την βιταμίνη D και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο."

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ