Πως γίνονται τα ράστα κοτσιδάκια: Ιδέες για τέλεια χτενίσματα - Trendy παραλλαγές (Φωτό & Βίντεο)

Υπέροχα χτενίσματα…

Γνωστά και ως box braids, τα χαρακτηριστικά αφρικάνικα ράστα κοτσιδάκια αποτελούν μια όμορφη πρόταση για ανανέωση στα μαλλιά, ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού!

Στην ουσία πρόκειται για τα μικρά πλεξουδάκια που καλύπτουν όλο το κεφάλι και θυμίζουν τις ράστα τζίβες. Η τελική τους όψη είναι όμως ελαφρώς πιο chic και περιποιημένη.

 

Ακόμη κι αν το μήκος των μαλλιών σας είναι υπερβολικά κοντό (από 4-5 εκατοστά και πάνω), δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε τα πλεξουδάκια προσθέτοντας μήκος με extensions. Εναλλακτικά, μπορείτε να διατηρήσετε το κοντό τους μήκος και να είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Υπάρχουν μάλιστα γυναίκες που θέλουν να προσθέσουν χρώμα στα μικρά αυτά πλεξουδάκια. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με χρωματιστές τρίχες ή με κλωστές.

Επίσης, τα κοτσιδάκια που θα κάνετε μπορούν να έχουν όποιο πάχος εσείς επιθυμείτε. Υπάρχουν γυναίκες που λατρεύουν τα πολλά και μικρά, ενώ άλλες προτιμούν τα λιγότερα και πιο χοντρά πλεξουδάκια ράστα. Η απόφαση είναι καθαρά θέμα γούστου!

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, καλό θα είναι να προτιμήσετε τα μικρά κοτσιδάκια. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μικρότερη ένταση στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Επιπλέον, παρά το γεγονός πως η δημιουργία των box braids χρειάζεται αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί (μπορεί 8-10 ώρες), το αποτέλεσμα διατηρείται για μεγάλο διάστημα (περίπου 2-3 μήνες) και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.

Κι αν σκέφτεστε πως το συγκεκριμένο hairstyling μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσα ίσα που η συνθετική τρίχα προστατεύει τη φυσική και την βοηθάει να μακρύνει γρηγορότερα χωρίς καμία φθορά από εργαλεία θερμότητας κλπ.

Όσον αφορά το κόστος δημιουργίας τους στο κομμωτήριο, αυτό κυμαίνεται στα 120-170 ευρώ, αλλά μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε και μόνη σας.

Πως γίνονται τα αφρικάνικα ράστα κοτσιδάκια στα μαλλιά;

 

Για να δημιουργηθούν τα πλεξουδάκια ράστα, τα μαλλιά χωρίζονται σε πολύ μικρά τετράγωνα μέρη. Στη συνέχεια πλέκονται σφιχτά με την βοήθεια πρόσθετου συνθετικού μαλλιού, το οποίο καίγεται με ειδικό τρόπο στην άκρη για να σταθεροποιήσει το κάθε κοτσιδάκι.

Κατά το πλέξιμο της κάθε τούφας χρησιμοποιείται επίσης ένα προϊόν που βοηθάει να λειάνει το αποτέλεσμα της κάθε πλεξούδας.

Το παραπάνω βίντεο δείχνει αναλυτικά την διαδικασία όπως γίνεται στο κομμωτήριο.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως πάντα ξεκινάμε τα ράστα σε καθαρά μαλλιά.

Πως να κάνω ράστα πλεξουδάκια μόνη μου;

Κι αν το κόστος για τα αφρικανικά ράστα κοτσιδάκια σας φαίνεται μεγάλο ή απλά σας αρέσει να παίζετε με τα μαλλιά σας και θέλετε να επιχειρήσετε να τα κάνετε μόνη σας, το παραπάνω βίντεο θα σας δείξει τον τρόπο βήμα βήμα.

Θα χρειαστείτε:

  • Τούφες από συνθετικά μαλλιά: Προτιμήστε αυτές που κλειδώνουν στο τελείωμα με βραστό νερό, για να αποφύγετε την τεχνική με το κάψιμο που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα ατυχήματα.
  • 1 τσατσάρα
  • Μεταλλικά κλιπ για τα μαλλιά
  • 1 leave in conditioner
  • 1 ενυδατικό και θρεπτικό προϊόν styling που τιθασεύει τα μαλλιά
  • 1 μικρό καθρέφτη και 1 μεγάλο

Ιδέες για χτενίσματα με ράστα κοτσιδάκια σε όλο το κεφάλι

  • Ράστα πλεξουδάκια σε boho χτένισμα ή μισοφτιαγμένα
  • Ψηλός κότσος με ράστα αφρικάνικα κοτσιδάκια
  • Αλογοουρά ή top knot με ράστα πλεξουδάκια
  • Space buns με κοτσιδάκια και τα μισά μαλλιά κάτω ή όλα πιασμένα ψηλά
  • Ράστα κοτσιδάκια πιασμένα όλα ή μισά σε πλεξούδα

Κι αν νομίζετε πως τα αφρικανικά ράστα κοτσιδάκια θα περιορίσουν τις επιλογές σας στα χτενίσματα, οι παραπάνω εικόνες και βίντεο αποδεικνύουν το αντίθετο.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τα πιάσετε ψηλά και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά hairstyles τόσο για τις καθημερινές, όσο και για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σας.

Πως λούζονται τα box braids;

 

  1. Ξεκινήστε ψεκάζοντας με ένα μείγμα νερού και σαμπουάν τις χωρίστρες των μαλλιών σας και κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας.
  2. Στη συνέχεια ξεβγάλτε πολύ καλά τα μαλλιά σας μέχρι να φύγει τελείως το σαμπουάν.
  3. Εφαρμόστε το condiotioner σας όπως συνήθως και ξεπλυθείτε πολύ καλά με άφθονο νερό.
  4. Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να αφήσετε τα αφρικάνικα ράστα κοτσιδάκια σας να στεγνώσουν μόνα τους ή να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να διατηρηθούν όμορφα τα πλεξουδάκια στα μαλλιά σας, χρειάζονται καλή ενυδάτωση με ειδικά προϊόντα, αναφέρει το beautetinkyriaki.

Κι αν τα κοτσιδάκια σε όλο το κεφάλι σας προβληματίζουν, δείτε μια πιο εύκολη επιλογή: Πως να κάνετε όμορφα μικρά πλεξουδάκια στα μαλλιά!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ