Κορωνοϊός - Bill Gates: Η πανδημία θα τελειώσει μέσα στο 2021, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν

«Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια προκειμένου να ανακαλύψουμε το εμβόλιο και να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται» τόνισε. 

Την άποψή του για τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Bill Gates, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Economist και την αρχισυντάκτριά του, Zanny Minton Beddoes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Όπως προέβλεψε ο συνιδρυτής της Microsoft και γνωστός φιλάνθρωπος, εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν πριν τελειώσει η πανδημία της Covid-19.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους, είπε, θα προκληθούν όχι από την ίδια την ασθένεια, αλλά από την περαιτέρω πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τις οικονομίες ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Ωστόσο, έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, προβλέποντας ότι μέχρι τα τέλη του 2021, θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο θα έχει μπει σε μαζική παραγωγή και μια μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί ώστε να υπάρξει ανοσοποίηση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Να σημειωθεί πως το ίδρυμα "Bill and Melinda Gates" ασχολείται ενεργά με τον εμβολιασμό, εδώ και πολλά χρόνια, πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού - για παράδειγμα, προσπαθεί μέσω τους εμβολιασμού να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ αναζητά και το εμβόλιο κατά της ελονοσίας. 

Το ίδρυμα έχει ήδη δεσμεύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, μεγάλο μέρος των οποίων επικεντρώνεται στη μείωση των επιπτώσεών του στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ, όπως τονίζει ο Bill Gates, σε σχετικό άρθρο του που είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος «Όταν θα υπάρξει το εμβόλιο θα φροντίσουμε ολόκληρος ο κόσμος να έχει πρόσβαση σε αυτό». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Παράλληλα, όπως τόνισε στη συνέντευξή του ο Bill Gates, η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες των κρατών θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα για να σταματήσουν την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία. «Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια προκειμένου να ανακαλύψουμε το εμβόλιο και να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ