Πρωτοφανής βια στο Ισραήλ: 30 άνδρες βίασαν μια 16χρονη - Καθημερινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, οργή παντού

Το περιστατικό στο Εϊλάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου με το θύμα να υποστηρίζει πως βιάστηκε ομαδικά.

H ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με την υπόθεση ομαδικού βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας στο θέρετρο του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει σφοδρότατες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Ένας από τους υπόπτους ισχυρίστηκε ότι 30 άνδρες συνευρέθηκαν με μια 16χρονη, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε ότι η ανήλικη βιάστηκε, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη δύο ατόμων μέχρι στιγμής και αναμένουν την ταυτοποίηση και άλλων υπόπτων, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν έως τώρα δώσει λεπτομέρειες ως προς τα ευρήματα των ερευνών τους, ο τοπικός Τύπος βρίθει αναφορών ότι η ανήλικη δέχτηκε επίθεση σε δωμάτιο ξενοδοχείου από πολλούς άνδρες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι κατέγραφαν σε βίντεο τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Σοκαρισμένος ο Νετανιάχου: «Ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, η υπόθεση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό ακόμη και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να υπογραμμίζει ότι «η σοκαριστική αυτή υπόθεση ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ιτζίκ Σμούλι, δήλωσε ότι η ισραηλινή κοινωνία έχει καθήκον να αντιταχθεί σε μια κουλτούρα που επιτρέπει να συμβαίνουν «τέτοιες σοκαριστικές υποθέσεις». 

Η έρευνα των Αρχών έρχεται μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον 12 Ισραηλινών για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής Βρετανίδας το καλοκαίρι του 2019, στην Αγία Νάπα, το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Κύπρου. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να δέχεται δριμεία κριτική ως προς το χειρισμό της, όπως και για το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι κατά την επιστροφή τους στο Ισράηλ έγιναν δεκτοί με… τιμές ηρώων.

Ο υπό έρευνα ομαδικός βιασμός της νεαρής στο θέρετρο Εϊλάτ συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές ένα 48ωρο αργότερα.

O Όφρα Σιμπόνι, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των υπόπτων, δήλωσε ότι ο 27χρονος πελάτης του έχει ομολογήσει ότι βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τη στιγμή της επίθεσης.

«Ο νεαρός συνεργάζεται με τις Αρχές, αρνείται τις κατηγορίες και έχει δώσει τη δική του εκδοχή για την αλληλουχία των γεγονότων», δήλωσε ο Σιμπόνι στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

Εκπρόσωπος των ισραηλινών δικαστικών Αρχών δήλωσε στον Guardian ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ