Αυτά τα 7 έλαια αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα των μαλλιών σας - Έλαιο Καρύδας, Άργκαν, Αβοκάντο

Κάντε τα μαλλιά σας να δείχνουν δυνατά και γερά...

Βαρεθήκατε να βλέπετε τα μαλλιά σας σε κακή κατάσταση; Θαμπά, με ψαλίδα, πιτυρίδα ή ταλαιπωρημένα από styling; Υπάρχουν ορισμένα φυσικά έλαια που θα χαρίσουν ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά σας, ενώ θα θρέψουν το τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας την ξηρότητα του δέρματος.

Τα έλαια αυτά θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα και θα σας χαρίσουν μαλλιά ζωντανά και υγιή χωρίς τη χρήση δαπανηρών καλλυντικών ή επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Για την εφαρμογή των θεραπειών αυτών, μπορείτε να κάνετε μασάζ στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής με αιθέριο έλαιο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεσταμένο – μέχρι τις άκρες, όπως με το κοντίσιονερ. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα ειδικό σκουφάκι μπάνιου και αφήστε για περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα μαλλιά με φυτικό σαμπουάν.

Εάν τα μαλλιά σας είναι πυκνά και ατίθασα δοκιμάστε έλαιο από καρύδα, αργκάν, αβοκάντο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Για πιο λεπτά μαλλιά που χρειάζονται περισσότερη ζωντάνια, δοκιμάστε έλαιο από σπόρους ροδιού, ή έλαιο δενδρολίβανου. Το λάδι Jojoba είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών.

Έλαιο Καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι πανίσχυρο και πολύ δημοφιλές ανά τον κόσμο. Η καρύδα όχι μόνο μοσχοβολάει «Καραϊβική», αλλά κάνει καλό και στα μαλλιά. Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία απορροφώνται  από τα μαλλιά. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά αποκτούν πυκνότητα, λάμψη και υγεία – δηλαδή δυνατές ρίζες.

Το έλαιο καρύδας είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους μαλλιών, απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο, βιολογικό παρθένο έλαιο καρύδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μια ισχυρή θεραπεία για ξηρά μαλλιά, ή ως θεραπεία για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και της ξηρότητας.

Καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, είναι ιδανικό για την καταπολέμηση μολύνσεων ή μυκήτων, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Βοηθά επίσης να προσθέσετε όγκο και λάμψη ενώ παράλληλα βοηθά στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Για να το χρησιμοποιήσετε ως κοντίσιονερ, ζεσταίνετε 2 κ.γ. έλαιο καρύδας μέχρι να υγροποιηθεί και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Κατόπιν, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε το λάδι να παραμείνει για μία έως δύο ώρες. Για ακόμη πιο βαθιά περιποίηση, αφήστε για μια νύχτα.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας και λουστείτε ως συνήθως για να επιτρέψετε στο έλαιο να διεισδύσει πλήρως. Όταν χρησιμοποιείται κανονικά, το έλαιο καρύδας καταπολεμά μύκητες και απομακρύνει την πιτυρίδα χωρίς τοξίνες και χημικές ουσίες. Απορροφάται επίσης από τον οργανισμό και οι ισχυρές φαρμακευτικές ενώσεις του ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για αυτού του είδους τη χρήση, απλά εφαρμόστε ένα κ.γ. στο δέρμα του τριχωτού και κάνετε μασάζ για περίπου πέντε λεπτά.

Μπορείτε να ξεπλύνετε αμέσως ή να αφήσετε για μια νύχτα σε περίπτωση επίμονου προβλήματος πιτυρίδας – το πρωί λουστείτε όπως συνήθως.

Έλαιο Άργκαν

Το έλαιο άργκαν προέρχεται από τον καρπό του ομώνυμου δέντρου στο Μαρόκο. Το αργανέλαιο χρησιμοποιείται για καλλυντικούς λόγους καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και άλλες βιταμίνες, ωμέγα 3 και ωμέγα 9 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην θρέψη των ξηρών, κατεστραμμένων μαλλιών.

Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, τονώνει την παραγωγή κυττάρων που έχει ως αποτέλεσμα μαλλιά και δέρμα πιο υγιή. Χρησιμοποιήστε το αργανέλαιο για να προστατέψετε τα μαλλιά από τη θερμότητα του styling.

Σε αντίθεση με πολλά από αυτά τα ακριβά προϊόντα styling που μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια ζημιά λόγω των χημικών που περιέχουν, το αργανέλαιο χαρίζει πυκνότητα και θρέψη στα μαλλιά, τα θρέφει με ωφέλιμες ενώσεις και αποκαθιστά τις βλάβες. Πριν το styling, εφαρμόστε 2 με 3 σταγόνες αργανέλαιο απλώνοντας με το χέρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε βούρτσα ή χτένα για να απλώσετε ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και να προστατεύσετε τα μαλλιά από τις βλάβες του styling.

Το αργανέλαιο ενισχύει επίσης τα μαλλιά όταν καταπονούνται από τη θάλασσα ή την πισίνα. Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλάτι ή το χλώριο, εφαρμόστε 2-3 σταγόνες από τις ρίζες μέχρι τις άκρες – «κλειδώνοντας» την υγρασία και δημιουργώντας ένα ισχυρό φράγμα προστασίας κάθε φορά που μπαίνετε στο νερό. Μετά το κολύμπι, φροντίστε να περιποιηθείτε τα μαλλιά το συντομότερο δυνατό.

Λουστείτε όπως συνήθως, πιέστε απαλά με μια μαλακή πετσέτα για να στεγνώσουν. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα αργανέλαιου και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια αραιή χτένα για να πάει παντού το αργανέλαιο και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι άλλη μια εξαιρετική και φυσική λύση για πολλά προβλήματα, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για υγιή μαλλιά. Καλύπτει κάθε στέλεχος της τρίχας και το προστατεύει από βλάβες. Εάν το εξωτερικό στρώμα της τρίχας υποστεί βλάβη από τη θερμότητα του styling, το ελαιόλαδο μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία της τρίχας. Επειδή είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, είναι ιδανικό για την αποφυγή εμφάνισης γκρίζων.

Επίσης, το ελαιόλαδο βοηθά να μακρύνουμε τα μαλλιά μας και τους χαρίζει δύναμη και λάμψη. Μπορείτε να ετοιμάσετε μια μάσκα με ελαιόλαδο και κρόκο αυγού, οπότε ο συνδυασμός των ισχυρών αντιοξειδωτικών του ελαιόλαδου και των πρωτεϊνών, των βιταμινών και των λιπαρών οξέων των κρόκων θα ενισχύσει την τρίχα – θα την προστατεύσει από σπασίματα και ψαλίδα.

Στην περίπτωση αυτή, συνδυάστε δύο κρόκους αυγών και δύο κουταλιές ελαιόλαδου, αραιώστε το μείγμα με μισό φλιτζάνι κρύο ή δροσερό νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, καθώς τα αυγά μπορεί να «ψηθούν». Αναμίξτε καλά τα υλικά, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια αφήστε για 20 έως 30 λεπτά.  – Ξεπλύνετε καλά μετά τη θεραεπία, το σαμπουάν είναι προαιρετικό.

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για την ξηρότητα – εφαρμόστε ένα κ.γ. στις άκρες των μαλλιών σας, κάντε απαλό μασάζ και φροντίστε να πάει παντού. Μην εφαρμόζετε στο τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιήστε ένα σεσουάρ σε μέτρια θερμότητα για να βοηθήσετε το λάδι να διεισδύσει για αρκετά λεπτά. Για περιορισμένη ξηρότητα, αφήστε για 45 λεπτά, για μαλλιά που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω βαφών, ή άλλων εφαρμογών, αφήστε για δύο ώρες – ακόμα και όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, λουστείτε όπως συνήθως και ξεπλύνετε καλά.

Έλαιο από Σπόρους Ροδιού

Πείτε αντίο σε φριζαρισμένα, λεπτά και αδύναμα μαλλιά με λάδι από σπόρους ροδιού. Το ρόδι κάνει θαύματα χάρη στην πλούσια ποσότητα πουνικικού οξέος που περιέχει, το οποίο αναζωογονεί τα μαλλιά και τα αφήνει πιο υγιή με πιο λαμπερή, πιο πλούσια εμφάνιση, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από περιβαλλοντικούς ρύπους.

Μπορεί να διεισδύσει βαθιά στους θύλακες της τρίχας, να τους ενυδατώσει και να κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και πιο μαλακά, χωρίς να φαίνονται λιπαρά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην παλάμη του χεριού σας και να τις περάσετε μέσα από τα μαλλιά σας, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες για καλύτερα αποτελέσματα.

Αιθέριο Έλαιο Δενδρολίβανου

Αν ανησυχείτε για τα γκρίζα μαλλιά, θα χαρείτε να μάθετε ότι γι΄αυτό υπάρχει το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου – το οποίο σκουραίνει τα γκρίζα με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιείται καλύτερα σε μαλλιά που είναι φυσικά σκουρόχρωμα – αν είστε ξανθιά, πιθανώς δεν θέλετε τα γκρίζα μαλλιά σας να σκουρύνουν περισσότερο.

Συνδυάστε μερικές σταγόνες με λάδι φορέα όπως καρύδα ή ελαιόλαδο, και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες των μαλλιών – και στη συνέχεια τυλίξτε με μια πετσέτα και αφήστε για περίπου δύο ώρες – λουστείτε όπως συνήθως.

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου πρέπει να αραιωθεί με λάδι φορέα (π.χ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) πριν από τη χρήση.

Έλαιο Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γνωστά για τα υγιή λίπη τους και περιέχουν επίσης πρωτεΐνες και αμινοξέα μαζί με βιταμίνες Α, D, E και Β6 που βοηθούν στην αποκατάσταση των φθαρμένων μαλλιών, προλαμβάνοντας μελλοντικά προβλήματα όπως φρεζάρισμα και ψαλίδα.

Το έλαιο αυτό βοηθά επίσης τα μαλλιά να αναπτυχθούν ταχύτερα, καθώς το μασάζ στο δέρμα του τριχωτού βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να εισέλθουν στον θύλακα της τρίχας.

Απλώστε μια γενναία ποσότητα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά και στη συνέχεια χτενίστε με αραιή χτένα. Τυλίξτε τα μαλλιά με πετσέτα ή σκουφάκι μπάνιου για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, λουστείτε ως συνήθως και ξεπλύνετε καλά.

Έλαιο Τζοτζόμπα

Το έλαιο τζοτζόμπα δεν είναι στην πραγματικότητα ένα λάδι, είναι κερί σε υγρή μορφή που προέρχεται από έναν θάμνο στη νοτιοδυτική περιοχή των Η.Π.Α αναφέρει το natural soul.

Δεδομένου ότι είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες A, E, D και άλλα θρεπτικά συστατικά, θρέφει όλους τους τύπους μαλλιών αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, ενώ βοηθά στην ανάπτυξη νέων και υγιών.

Μπορείτε να ζεστάνετε μικρή ποσότητα λαδιού στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει χλιαρό – όχι πολύ ζεστό. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο υγρό και εφαρμόστε απλώνοντας περίπου μισό εκ. από το τριχωτό της κεφαλής, περνώντας τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά για να πάει παντού.

Στη συνέχεια, φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου ή τυλίξτε το κεφάλι σας σε μια πετσέτα –  αφήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε και ετοιμάστε όπως συνήθως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ