Σχολεία: Κλείδωσε το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου - Τα 5 ειδικά μέτρα, τι ισχύει για τα κυλικεία (βίντεο)

Μάσκες, χωριστά διαλείμματα...

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν χθες σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. 

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα της εκ περιτροπής διδασκαλίας. 

Σύψας: Ολοκληρωμένο σχέδιο για τα σχολεία -Τα 5 ειδικά μέτρα

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open TV, o καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων με καθολική παρουσία μαθητών, επισημαίνοντας ότι «καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση όπως όλα τα κράτη της ΕΕ. Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς παιδεία, ο φυσικός τους χώρος είναι εκεί».

 

 

 

Ο κ. Σύψας επανέλαβε την άποψη ότι «τα παιδιά, και ιδίως εκείνα του Δημοτικού, είναι η πιο ασφαλής ηλικιακή ομάδα όσον αφορά την επιδημία», επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι «δεν μεταδίδουν εύκολα».

 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τα σχολεία, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι θα υπάρχει μέριμνα που δεν θα περιορίζεται στην υποχρεωτική χρήση των μασκών.

Τα 5 ειδικά μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν στα σχολεία είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή, τα εξής:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν θα αφορά όλες τις τάξεις του σχολείου, ή αυτές από την Γ’ Δημοτικού και πάνω)
  2. Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις -Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα
  3.  Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά
  4.  Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο
  5.  Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ