Σπύρος Σούλης: Οι 9 βασικότερες συνήθειες των ανθρώπων που δεν χρειάζεται να καθαρίζουν ποτέ το σπίτι τους!

Αυτές οι συνήθειες θα σας σώσουν!

Ζηλεύετε τους ανθρώπους που έχουν οικιακές βοηθούς που καθαρίζουν τα πάντα, σιδερώνουν, μαγειρεύουν και κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού; Δείτε τις 9 βασικότερες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που δεν χρειάζεται να καθαρίζουν ποτέ το σπίτι τους.

Μαζεύουν κάθε βράδυ όλα τα ρούχα τους Μπορεί να είστε πολύ κουρασμένοι κάθε βράδυ και να μην έχετε την όρεξη να βάλετε στη θέση τους τα ρούχα που φορούσατε αλλά πρόκειται για μια συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσετε. Πραγματικά κάτι τέτοιο θα σας πάρει μόλις 1 λεπτό για να το κάνετε. Πόσο κουρασμένοι μπορεί να είστε; Το ίδιο ισχύει για εκείνες τις φορές που βγάζετε από την ντουλάπα σας εκατό ρούχα για να τα δοκιμάσετε πριν αποφασίσετε τι θα φορέσετε.

Δεν έχουν περιττά πράγματα Τι να κάνετε τα δέκα σετ σεντόνια-μαξιλαροθήκες που έχετε; Κρατήστε δύο-τρία, αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο, και ξεφορτωθείτε όλα τα άλλα. Έτσι, θα γλιτώσετε πολύ χώρο.

Δεν έχουν κρεβάτια γεμάτα με πράγματα Μπορεί να είναι όμορφα τα διακοσμητικά μαξιλαράκια, τα ριχτάρια και τα κουβερλί αλλά καλό είναι να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα πάνω στο κρεβάτι σας. Όσο πιο λίγα είναι τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να στρώνετε το κρεβάτι σας, τόσο καλύτερα για εσάς.

Καλό είναι να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα πάνω στο κρεβάτι σας.

Η αλληλογραφία τους είναι περιορισμένη Είναι πολύ εύκολο να γεμίσετε φακέλους, διαφημιστικά και αποδείξεις. Πετάτε όλα όσα δεν χρειάζεστε ή τοποθετείτε αυτά που χρειάζεστε σε φακέλους για να τα έχετε πάντα οργανωμένα.

Σκουπίζουν κάθε επιφάνεια αμέσως μετά τη χρήση της Αν σκουπίζετε τις επιφάνειές σας αμέσως μετά τη χρήση τους τότε θα έχετε πάντα σε τάξη την κουζίνα σας. Μετά το μαγείρεμα καλό είναι να κάνετε ένα καθάρισμα στους πάγκους σας. Αυτό τουλάχιστον κάνουν όλοι εκείνοι που έχουν μονίμως καθαρό σπίτι.

Φροντίζετε να καθαρίζετε τις επιφάνειες της κουζίνας σας μετά τη χρήση τους. Έτσι θα έχετε πάντα μία αστραφτερή κουζίνα.

Δεν αφήνουν ποτέ άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη Πλένετε τα πιάτα σας αμέσως μετά το φαγητό για να έχετε πάντα τακτοποιημένη την κουζίνα σας.

Επιστρέφουν τα αντικείμενα εκεί από όπου τα πήραν Κάνοντας κάτι τέτοιο με cd, dvd, περιοδικά, βιβλία και παιχνίδια, θα έχετε μονίμως τακτοποιημένο σπίτι. Κάντε το συνήθεια να μαζεύετε την ακαταστασία που επικρατεί σε κάθε δωμάτιο αφιερώνοντας 5 λεπτά στο τέλος της κάθε ημέρας.

Φροντίστε να σκουπίζετε συχνά για να μην γεμίζει το σπίτι σας σκόνη.

Ξεσκονίζουν και σκουπίζουν τακτικά Αν ξεσκονίζετε τακτικά (2-3 φορές την εβδομάδα) τότε το ξεσκόνισμα είναι μια διαδικασία που δεν υπάρχει περίπτωση να σας παίρνει πάνω από 5-10 λεπτά για να την ολοκληρώσετε. Το ίδιο ισχύει και με το σκούπισμα. Φροντίστε να σκουπίζετε συχνά για να μην γεμίζει το σπίτι σας σκόνη και σκουπιδάκια. Αυτή η διαδικασία, αν γίνεται τις καθημερινές, μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ δουλειά το Σαββατοκύριακο το οποίο θα πρέπει να είναι αφιερωμένο στη χαλάρωση σώματος και πνεύματος, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Ψωνίζουν ηλεκτρονικά Ψωνίζοντας μέσω ίντερνετ μπορεί να γλυτώσετε αρκετές ώρες την εβδομάδα από τον πολύτιμο χρόνο σας. Χρησιμοποιήστε τον επιπλέον χρόνο για να οργανώσετε καλύτερα τις δουλειές σας ώστε να τις τελειώνετε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ