Διάσημος τραγουδιστής πέθανε από κορωνοϊό – Θα μείνει αξέχαστος για το «If I Had a Hammer» (Φωτό & Βίντεο)

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών από επιπλοκές του κορωνοϊού ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και ηθοποιός Trini Lopez.

 

 

Ο Trini πέθανε σε νοσοκομείο του Ράντσο Μιράζ στην Καλιφόρνια.

 

 

Για τους νεότερους ο Lopez μπορεί να μη λέει και πολλά. Ήταν όμως μια εποχή, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’60, που ο τραγουδιστής ήταν τόσο δημοφιλής τραγουδιστής στις ΗΠΑ, που το Χόλιγουντ τον ήθελε απεγνωσμένα να προσφέρει το λάτιν στοιχείο σε εμβληματικές ταινίες όπως το «Και οι 12 ήταν καθάρματα».

 

 

O Trini Lopez μεσουράνησε κατά τη δεκαετία του 1960 με τις ερμηνείες κομματιών όπως τα «If I Had a Hammer» και «Lemon Tree», ενώ εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «The Dirty Dozen».

 

 

Τον θάνατο του καλλιτέχνη επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter ο συνεργάτης του Joe Chavira.

 

 

Το ντουέτο είχε πρόσφατα ολοκληρώσει ένα τραγούδι με τίτλο «If By Now» τα έσοδα από το οποίο θα προσφερόταν σε τράπεζες τροφίμων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. «Πέθανε από αυτό που προσπαθούσε να πολεμήσει», ανέφερε στο Associated Press ο Chavira.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Trini Lopez…

Ο τραγουδιστής είχε γεννηθεί ως Trinidad Lopez III στο Ντάλας του Τέξας. Οι γονείς του ήταν από το Μεξικό.

 

 

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών όπου και σχημάτισε την πρώτη του μπάντα, τους «The Big Beats» οι οποίοι υπέγραψαν στην Columbia. Ως σόλο καλλιτέχνης εξασφάλισε ένα πρώτο συμβόλαιο στην King Records στα τέλη της δεκαετίας του 1950 αλλά τα τραγούδια που κυκλοφόρησε δεν σημείωσαν επιτυχία.

 

 

Η καριέρα του Trini Lopez «απογειώθηκε» όταν τον ανακάλυψε το 1963 ο Φρανκ Σινάτρα και του εξασφάλισε συμβόλαιο στη Reprise Records. Από τον πρώτο του δίσκο "Trini Lopez at PJ's", το «If I Had a Hammer» έγινε χρυσή επιτυχία και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά κομμάτια της εποχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ